Vitarát kapott az esztergomi rendőrség

A rendőrség és a Magyar Suzuki Zrt. régi keletű együttműködése keretében a hatóság újabb Suzuki Vitarát állíthat szolgálatba Esztergomban. A társaság egy vadonatúj járművet adott használatba a rend helyi őreinek, akik azonnal ki is próbálták a városi terepjárót.

Bővebben

A Suzuki közzétette második negyedévi eredményeit (2015. április–szeptember)

A Suzuki Motor Corporation (SMC) nyilvánosságra hozta üzleti évének első két negyedévére – a 2015. április–szeptemberi időszakra – vonatkozó eredményeit. A vállalat értékesítési árbevételét és nyereségét növelni tudta, az üzemi és üzleti eredmény terén is rekordot ért el, és az előzetesen jelzetthez képest részvényenként 5 jennel több osztalékelőleget fizet.

Bővebben

A Vitara és a Swift is kategóriaelső

A Suzuki ismét bővíteni tudta magyarországi értékesítését. A hónap folyamán 1033 új Suzuki gépkocsit helyeztek forgalomba, a január–októberi időszakban pedig már 6082-t. A Suzuki részesedése az év tizedik hónapjában 12,61 százalékos volt Magyarországon a személyautók piacán.

Bővebben

Megkezdődött a Baleno forgalmazása Indiában

A Suzuki Motor Corporation indiai leányvállalata, a Maruti Suzuki India a prémiumkategóriás autók között kezdte meg a Baleno forgalmazását az országban. Az új kompakt modellt a cég bejelentése szerint a világpiacra is gyártani fogják.

Bővebben

Óvodapedagógiai konferenciát szervezett Esztergomban a Magyar Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. október 9-én óvodapedagógiai konferenciát szervezett Esztergomban. Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen egy speciális agresszióellenes módszertan is szóba került, amelynek célja, hogy gyermekeink már ebben a korai életszakaszban védekezni tudjanak a zaklatással szemben. Délelőtt gyakorlati tapasztalatcserére is mód nyílt, amikor budapesti óvodások tettek látogatást a helyi Angyalkert Óvodában.

Bővebben

A Vitara juttatja csúcsra a Suzukit

A Vitara márciusi bevezetése óta a Suzuki értékesítése bővülő tendenciát mutat: a modell népszerűségének köszönhetően a márka visszanyerte vezető pozícióját a magyar gépjárműpiacon. Szeptemberben 928 Suzuki gépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, a január–szeptemberi időszakban pedig már 5049-et. A Suzuki piaci részesedése az év kilencedik hónapjában 14,8 százalékra nőtt.

Bővebben

A Suzuki a 66. Frankfurti Autószalonon

A 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a Suzuki a világ elé tárta új ötajtós kompakt autóját, a Balenót. Stílusát, a helykihasználást és a felhasznált technológiákat tekintve a Baleno új szintet képvisel.

Bővebben

Bemutatkozik a Baleno

Amikor a Suzuki nekilátott, hogy egy semmilyen korábbihoz nem hasonlítható ötajtós modellt tervezzen, első lépésként kijelölte a vezérelvet: semmiben ne fogd vissza magad! És megszületett az eredmény, a Suzuki Baleno, amelyben a legkorszerűbb csúcstechnológiák alkalmazásával és okos helykihasználással sikerült megvalósítani a könnyed, áramvonalas stílus és a kiemelkedő teljesítmény harmonikus egységét.          

Bővebben

Új Suzuki-motorszalon nyílt Törökbálinton

Törökbálinton nyílt meg a Suzuki tizennegyedik motoros márkakereskedése a hétvégén. A Suzuki Harmati szalon névadó tulajdonosa Harmati Árpád korábbi legendás superbike-versenyző. A Magyar Suzuki Zrt. a motorkerékpár-piac további bővülésére számít.

Bővebben

Magyar Termék Nagydíjat és nívódíjat kapott a Vitara

A Magyar Suzuki Zrt. márciusban bemutatott modellje, a Vitara elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet, és megkapta a pályázat innovációs nívódíját is. A 18. Magyar Termék Nagydíj átadóünnepségét az Országház épületében tartották Budapesten, a díjakat a Magyar Suzuki Zrt. nevében Naoyuki Takeuchi vezérigazgató és Dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes vette át.

Bővebben

A Suzuki ismét az élen

A Suzuki kiemelkedő jármű-értékesítési eredményeket ért el júliusban Magyarországon. Ez az új Vitara sikerének, valamint az S-CROSS téligumi-akciójának köszönhető. A magánszemélyek nem kevesebb mint 472 Suzukit vásároltak, a flottaértékesítés pedig elérte a 268 darabot, így összesen 740 Suzuki kelt el a hónapban. A januártól július végéig tartó időszakban összesen 3609 Suzukit értékesítettek Magyarországon, ebből 1988 darabot magánszemélyeknek, 1621 darabot pedig flottaautónak. A Suzuki 10,55 százalékos piaci részesedést ért el idén júliusban.

Bővebben

A Suzuki közzétette 2014-es pénzügyi eredményét

A Suzuki Motor Corporation (SMC) közzétette a 2014-es üzleti évre vonatkozó eredményeit. A társaság nyeresége az utóbbi hat évben első ízben csökkent, annak ellenére, hogy értékesítési árbevétele visszakapaszkodott 3 milliárd jen fölé. Az év végén kifizetett osztalék részvényenként 3 jennel emelkedik, kb. 15 százalékos osztalékhányad mellett.

Bővebben

A Suzuki is támogatta az esztergomi Egészségnapot

A városhoz ezer szállal kötődő Magyar Suzuki Zrt. Esztergom szombati Egészségnapját is támogatta. „Esztergom sok dolgozónknak otthont ad, minden alkalmat megragadunk, hogy tegyünk a városért. Az Egészségnap olyan esemény, amely hozzájárul a lakók egészségének megőrzéséhez” – nyilatkozta Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője.

Bővebben

A Magyar Suzuki Zrt. közleménye

-      A részvényesek közgyűlése úgy döntött, hogy 156 millió euró értékű tőkecsökkentést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt.-nél, vagyis ennyivel (30 százalékkal) csökken a társaság jegyzett tőkéje. -      A lépés semmilyen módon nem befolyásolja a magyarországi termelést, a Magyar Suzuki Zrt. továbbra is erősen túltőkésített marad, az SMC pedig hatékonyan tudja felhasználni a magyar cégnél felhalmozott holt tőkét. -      Az SMC világszerte 3 millió autót gyárt évente, és jelenleg is több jelentős fejlesztésen dolgozik: ezekbe kívánja átcsoportosítani a felszabaduló forrásokat. Továbbiak

Bővebben

A Magyar Suzuki Zrt. eredményei 2014-ben

A Magyar Suzuki Zrt. közgyűlése 19,1 millió euró eredménnyel és 1457,7 millió euró értékesítési árbevétellel elfogadta a társaság 2014-es pénzügyi beszámolóját. A gyártott autók száma csökkent, de a modellportfólió változása miatt az árbevétel gyakorlatilag nem változott. A belföldi értékesítés darabszáma 16 százalékkal nőtt.

Bővebben

Öt csillagot kapott az új Vitara a Euro NCAP biztonsági tesztjén

Az új Suzuki Vitara a kompakt sport-szabadidő autók közül elsőként kapott ötcsillagos összértékelést a Euro NCAP 2015-ös töréstesztjén. A kocsi minden részterületen magas pontszámot ért el, ennek alapján kategóriájának legbiztonságosabb modelljei közé tartozik. Az ütközéselnyelő technológia és a nagy szilárdságú acél kiterjedt használata az autót könnyűvé, mégis rendkívül törésbiztossá teszi.

Bővebben

Városi szemétgyűjtést támogatott a Suzuki

Több mint száz önkéntes vett részt szombaton az Esztergomi Futóművek, az Esztergomi Önkormányzat és a Magyar Suzuki Zrt. közös szemétgyűjtő akciójában, amelynek során megtisztították az esztergomiak egyik kedvelt rekreációs létesítményét, a „biciklisutat”.

Bővebben

A Suzuki a 85. Genfi Autószalonon

A 85. Genfi Autószalonon a Suzuki Motor Corporation két tanulmányautót mutat be a világnak, az iK-2 és az iM-4 modellt. A két járműben új környezetbarát technológiák is debütálnak, így az új generációs platform, a csökkentett méretű, közvetlen befecskendezésű új BOOSTERJET turbós benzinmotor és az SHVS enyhe hibrid meghajtás.

Bővebben