Letették a Suzuki második indiai gyárának alapkövét

A Suzuki Motor Corporation ma ünnepélyes keretek között lerakta gudzsaráti gyárának alapkövét Indiában.

A ceremónián részt vett Gudzsarát Állam főminisztere, Anandiben Patel, a két ország meghívott kormányzati tisztviselői, továbbá Takeshi Yagi, Japán rendkívüli és meghatalmazott indiai nagykövete. Ugyancsak jelen volt Osamu Suzuki, a Suzuki elnök-vezérigazgatója, Toshihiro Suzuki vezérigazgató-helyettes, valamint a Maruti Suzuki elnöke, R. C. Bhargava és ügyvezető igazgatója, Kenichi Ayukawa.

 

Osamu Suzuki az ünnepségen ezt mondta: „A gudzsaráti üzem felépítésével új korszak kezdődik az életünkben. Ez a Suzuki második létesítménye Indiában. A Narendra Modi miniszterelnök úr őexcellenciája által kezdeményezett »Gyártsd Indiában!« program keretében korszerű gyárat építünk itt, Gudzsarátban, a termelékenységre és a hatékonyságra fektetve a súlyt. Az új termelőüzem kapacitása kezdetben évi 250  ezer jármű lesz. Közös munkára készülünk, és arra, hogy termékeinket eljuttassuk az indiai emberekhez és az egész világba.”

 

Az új üzem valószínűleg 2017 közepén kezdi meg a termelést. Az éves gyártókapacitás a tervek szerint 250 ezer jármű lesz, a beruházás összértéke hozzávetőleg 60 milliárd jen (kb. 136 milliárd forint).

 

A gudzsaráti gyárban kizárólag a Maruti Suzuki India (MSIL) számára készülnek járművek és alkatrészek, forgalmazásuk is az MSIL értékesítési hálózatán keresztül történik majd. Az MSIL elsősorban a termékfejlesztésbe és az értékesítési tevékenység erősítésébe fektet be, az új gyár a Suzuki beruházásában épül meg.