Felelős és szabálykövető vállalatként és együttműködő partnerként a Magyar Suzuki Zrt. üzleti tevékenysége mellett megalapítása óta nagy gondot fordít a társadalmi szerepvállalásra, fenntarthatóságra és innovációra. Vállalati kultúránk nélkülözhetetlen részét képezi az érintettjeink és környezetünk iránti odafigyelés és gondoskodás. A Magyar Suzuki Zrt. arra törekszik, hogy üzleti partnereivel, vásárlóival, érintettjeivel és a közösséggel együttműködve hosszútávú értékteremtő kezdeményezéseket tegyen, illetve támogasson a stakeholderekkel közös értékek mentén. Az ügyfelek igényeire koncentrálva pedig értékes termékeket hozzon létre.

Arra törekszünk, hogy az értékteremtő törekvések iránti igény és felelősségtudat beépüljön szervezeti kultúránk minden szintjén. Hiszen vezető járműipari vállalatként nem csak üzleti érdekünk, de felelősségünk is a fenntartható eredményesség, tevékenységünkkel pedig példát és irányt kell mutatnunk a szektor szereplőinek és a társadalomnak. Környezetbarát és gazdaságosan fenntartható autókat gyártunk minél szélesebb fogyasztói réteg számára. Ez üzleti sikerünk titka. Éppen ezért a környezet- társadalom- gazdaság hármas pillére mentén alakítottuk ki fenntarthatósági szemléletünket. A munkavállalók és helyi közösségek mellett a biztonság, illetve az oktatás azok az elemek, melyekre hosszútávon vállalatunk kiemelt hangsúlyt kíván fordítani.

A Magyar Suzuki Zrt. gyártóvállalatként közvetlen felelősséggel tartozik a környezet jelenlegi állapotának fenntartásáért és folyamatos javításáért.

A japán kultúrában ezt az innovatív hozzáállást régóta ismerik, kaizennek nevezik. Ez a mentalitás a Suzuki család nemzetközi hálózatának sajátja a kezdetek óta.

Ennek szellemében a fenntartható folyamatok, tevékenységek kialakítása, illetve folyamatos optimalizálása kiemelten fontos a Magyar Suzuki számára.

A Suzuki vállalatcsoport a vonatkozó környezeti, jogszabályi és egyéb előírási kötelezettségeknek megfelelően végzi tevékenységét világszerte.

Anyavállalatunk egyértelmű környezetvédelmi vállalásokat és célkitűzéseket fogalmazott meg az elkövetkező 100 évre, melyeket innovatív technológiai megoldásokkal valósít meg világszerte.

A központi célkitűzésekkel összhangban a Magyar Suzuki célja a közvetlen kibocsátások mérséklése; a közvetett környezeti kockázatok csökkentése, ezáltal pedig a globális felmelegedés kontrollja; a természeti erőforrások megőrzése, tehát a környezetvédelem segítése; a csökkentés, újrafelhasználásra, újrahasznosításra épülő környezetgazdálkodás megerősítése, valamint a folyamatos monitoring.

Mindezeket a törekvéseket a hibrid modellek fejlesztésében látja a cégcsoport.