Prototípus-fejlesztés

Sajtóközlemény

 

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában uniós támogatással készül a Suzuki Motor Corporation két kulcsfontosságú modelljének prototípusa

 

2013. augusztus 13.

 

A Magyar Suzuki Zrt. 207 717 000 forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (ÚSzT GOP) keretében. A Suzuki következő generációs modelljeinek prototípus-fejlesztéséről és gyártásáról szóló projektben a Magyar Suzuki Zrt. a márka két stratégiai fontosságú modellje, a modellfrissítésen áteső Swift, illetve Swift Sport, valamint az új SX4 prototípusait fejleszti.

 

A hamarosan sorozatgyártásba kerülő modell S-Cross fantázianéven először a 2012-es Párizsi Autószalonon mutatkozott be. A jelenlegi SX4-nél jóval nagyobb méretű, kompakt városi sport-szabadidőautó (SUV) világpremierjét a 83. Genfi Nemzetközi Autószalonon, március 5-én tartották. Az új modell a Magyar Suzuki esztergomi gyárában készül. Bevezetése egyben egy bővítési program kezdetét is jelenti, amelynek keretében a Magyar Suzuki Zrt. új exportpiacokat céloz meg, növeli termelési volumenét, és az esztergomi gyártóbázis még fontosabb szerepet kap a Suzuki globális stratégiájában.

 

A másik prototípus a Swift modellfrissítését jelenti, aminek keretében az eddigi típusok fejlesztése mellett két új változat jelenik meg: az összkerékhajtású Swift és az ötajtós Swift Sport. A 4×4 kerékképletű Swift tizenöt év után jelenik meg újra a Suzuki termékpalettáján, az ötajtós Swift Sport most kerül először piacra.

 

Az ÚSzT támogatásával indult projektben számos új műszaki eredmény várható. Az újonnan bevezetett technológiákat, eszközöket és eljárásokat a Magyar Suzuki Zrt. mérnökei japán szakemberekkel együttműködésben tervezik, tesztelik és módosítják.

 

Mindkét prototípus jelentősen növeli a Suzuki versenyképességét. A fejlesztés nyomán 2013-ban beinduló sorozatgyártással biztonságosabb, környezetkímélőbb, jobban eladható gépkocsik kerülnek piacra.

 

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében elnyert uniós támogatás összege 207 717 000 Ft.

 

Magyar Suzuki Zrt.

 

Cím: 2500 Esztergom, Schweidel József u. 52.

Telefon: +36 33 541 100

Honlap: www.suzuki.hu