Vezető járműgyártóként a biztonság az első számunkra a gyártás folyamata, az elkészült jármű, és járműhasználat szempontjából egyaránt. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a gyermekekre, akik helyett kiskorban mi, felnőttek hozzuk a biztonságukkal kapcsolatos döntéseket. Egyúttal igyekszünk támogatni és tanítani őket, hogy később már önállóan legyenek képesek meghozni ezen helyes döntéseket. A legbiztonságosabb autó sem pótolhatja viszont a felelős emberi viselkedést. Ez olyasmi, amit nem csak az utakon, hanem az otthonunkban, a családunkban, baráti, ismerősi körben vagy járókelőként az utcán valamint az online térben is gyakorolnunk kell. Az autóiparban is tapasztalható digitalizáció a gyermekeink életébe is egyre korábban bekúszik, így az egyik legnagyobb, mindenkit érintő veszélyforrás az internetes zaklatás. Emellett úgy véljük, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet gyermekeink online és offline biztonságára, ezért támogatjuk az UNICEF Magyarország gyermekbántalmazás elleni kampányát.
Tudj meg többet az Ismerd fel, és tegyél ellene című gyermekbántalmazás elleni kampányról. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: a gyermekek védelme a társadalom közös felelőssége.
Mind az eszközök, mind a tudás a rendelkezésünkre áll, hogy ezt megakadályozzuk, de ehhez össze kell fognunk.
Az „Ismerd fel és tegyél ellene” program és az edukációs projekt részletei kapcsán további tippek és információk, UNICEF Magyarország weboldalán.
Felismerni, segíteni – igen, te is tehetsz a gyermekbántalmazás ellen A koronavírus-járvány okozta bezártság, félelem, egzisztenciális bizonytalanság 2020-ban még veszélyesebbé tette a világot a gyerekek számára. De hogy ismerjük fel, és mit tegyünk, ha gyermekbántalmazással állunk szemben?
Szomorú, de mit tehetnék én? A válasz egyszerű: nagyon is sokat.
A gyerekek védelme közös felelősségünk.
Mindannyian felléphetünk a bántalmazás ellen, ha felismerjük annak jeleit és tudjuk, hogy mit tehetünk a mindennapi helyzetekben a gyerekek biztonságáért.
Ebben segít az UNICEF Magyarország praktikus tanácsokkal. Körbejárják a gyermekbántalmazás kérdését: szakértő beszél mindennapi dilemmáinkról, gyakorlati útmutató tájékoztat arról, hogy hova fordulhatunk, ha baj van.
Gyermekvédelmi kisokos a bántalmazás ellen
Ez az online kiadvány hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgál mindenkinek, akit foglalkoztat a gyerekek biztonsága. Mit tegyek, ha egy szülő a gyermekét szidalmazza, pofozza a játszótéren? Értesítenem kell valakit, ha megtudom, hogy gyermekem osztálytársát rendszeresen vagy akár alkalmanként megverik? Hogyan beszéljek a gyerekemmel, ha kiderül, hogy ő maga bántalmazó? Meg tudom-e védeni a gyerekemet a szexuális bűnözőktől az interneten? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket jár körül a kiadvány. A kisokos itt érhető el: https://unicef.hu/bantalmazas/kisokos.
Mesterkurzus a gyerekbántalmazás ellen
Iratkozz fel és az UNICEF Magyarország digitális kampányának keretében ismerd meg a bántalmazás különböző arcait – fizikai, verbális, cyberbullying, szexuális kizsákmányolás, mit jelent a kortárs bántalmazás vagy miért sorolható ide az elhanyagolás – és tudj meg mindent arról, hogy mit tehetsz, ha a környezetedben bántalmazási esetet tapasztalsz, elszenvedője, vagy szemtanúja vagy. Az UNICEF honlapján szakértői videók is foglalkoznak a témával: https://unicef.hu/bantalmazas/feliratkozom.
Az UNICEF lefejlesztette a gyermekek számára a Help APP nevű applikációt, mely itt érhető el: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.applion.unicef.helpapp
A témában megjelent cikkeink:

A kampány során cél volt a minél szélesebb körű társadalmi rétegek megszólítása mellett a specifikus célcsoportok elérése, mint például szülők, gondozók, pedagógusok.

Tartalmi szempontból a kampány során kétféle cikkverzió készült. Az egyik általánosabb, figyelemfelhívó jellegű volt, míg a másik célzottabban a cyberbullying témakörét helyezte fókuszba - ami, tekintettel a 2020-as koronavírus-járvány következtében általánossá váló otthoni tanulásra és a fokozott online jelenlétre, jelentős aktualitással bírt. A cikkekben helyet kaptak az UNICEF friss, gyermekbántalmazás kapcsán készített felmérésének eredményei, gyakorlati példái és tippjei egyaránt.

Olvasd el a témában megjelent cikkeinket a nlc.hu és a marieclaire.hu oldalakon.

Aktívan jelen voltunk a közösségi médiában. A YouTube és Facebook kampányunk során videókat és hirdetéseket jelenítettünk meg a releváns célközönségünk számára. A célunk az volt, hogy minél több fiatal figyelmét felhívjuk arra, hogy nincsenek egyedül és merjenek segítséget kérni. Üzenetünkkel több mint 6 millió felhasználót értünk el.
A témában megjelent videóink: