Hisszük, hogy a sport az életre nevel. Az egészségesebb életvitel megalapozása mellett a sport erősíti a kitartást, az együttműködést és a csapatmunkát, továbbá olyan biztos alapot ad a felnövekvő generációknak, amelyre a magánéletben és a munka világában is sikeresen támaszkodhatnak. A jövőben még szorosabbra szeretnénk fűzni együttműködésünket Esztergom városával és a helyi intézményekkel.

Sport

A Magyar Suzuki Zrt. által támogatott egyesületek

 

Puskás-Suzuki-kupa

A Magyar Suzuki Zrt. a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával közösen 2008-ban hozta létre és azóta minden tavasszal megrendezi a Puskás–Suzuki-kupa labdarúgó-ifitorát. A kezdeményezés a Magyar Suzuki számára a sport egészségmegőrző szerepét, a Puskás Ferenchez és a Suzukihoz méltó színvonalat, valamint a folyamatos megújulást, a tehetségek megbecsülését jelképezi. A Puskás–Suzuki-kupára évről évre a legendás labdarúgó pályafutásában legfontosabb szerepet játszó klubokat hívják meg.

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Club

A rögbicsapat az esztergomi sportélet egyik zászlóvivője. A tizenkétszeres magyar XV-bajnok, hatszoros magyar XV-kupagyőztes, hatszoros magyar junior bajnok helyi egyesület immár nemzetközi szinten is eredményes: az RRC Interligában és a CEE Kupában egyaránt harmadik helyezést elért. Az Esztergomi Vitézek versenyszezonjait a Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan támogatja.

Aikido Shinbukan Dojo

Az Aikido Shinbukan Dojót Bak László dojovezető alapította 1998 őszén. Az egyesület aikido alapgondolatának megfelelően arra törekszik, hogy minél több emberhez eljusson. Az évek során Esztergom mint központ köré – ahol 2003-ban épült fel az aikido dojo – több helyszín épült ki. Idővel több dojóval jött létre szorosabb együttműködés, Japánon kívül Lengyelországban, Svédországban, Bulgáriában, Szerbiában, Litvániában. A Magyar Suzuki Zrt. kiemelt támogatója az egyesület által szervezett Kölyök Aikido Táboroknak.

Párkányi Dunaj Sportegyesület

Párkányban minden évben nyár végén rendezik az úszók Juraj Jung Emlékversenyét. A megmérettetésen számos szlovák és magyar csapat is indul, az országok távolabbi részeiből is.

Esztergomi Futóművek Amatőr Sport Klub

Esztergomi Futóművek Amatőr Sportklubnak közel 130 tagja van. Az Egyesület versenyein több száz futó vesz részt. A legnépszerűbb versenyek közé tartozik a nyári Telihold Futam, illetve az őszi félmaraton.

Szent György Esztergomi Szabadidős Egyesület

Az egyesület olyan szabadidős tevékenységeket szervez, mint a kenukirándulás, barlangkirándulás és vitorlázás. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend a tollaslabda bajnokság, melynek a helyi iskolák adnak otthont.

Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület

Az egyesület célja: a rendszeres sportolás, versenyzés és közösségi élet kibontakoztatása, ezek feltételeinek biztosítása. Környezettudatos életmódra nevelés, a környezet, természetvédelem oktatása megismertetése az egyesület rendezvényein. Kerékpározás és a kerékpáros tömegsport népszerűsítése. Utánpótlás nevelés, versenyeztetés. Diáksport és országos bajnokságok, rendezvények szervezése, lebonyolítása. Fogyatékkal élők sportolási lehetőségének biztosítása.

Esztergomi Kick-box Sportegyesület

A Magyar Suzuki Zrt. az évtizedes hagyományokkal rendelkező egyesület versenyszezonjait támogatja. A klubból került ki éveken át a sportág női világbajnoka. A 2013-as országos utánpótlás-bajnokságról az egyesület sportolói 7 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet hoztak el.

Dorogi Nehézatlétika Klub

A jelenleg 300 igazolt versenyzőt számláló klub tagjai évente körülbelül hatvan versenyen vesznek részt. A tagok közül többen is magyar válogatottak, európa- és világbajnoki szereplők. Az egyesületben a birkózószakosztály mellett az alábbi küzdősportszakosztályokban folyik rendszeres munka: kempo, szumó, grappling, kyokushinkai karate. 2011-ben és 2013-ban a klub birkózószakosztálya nyerte az éves összesített szakosztályi rangsorversenyt, megelőzve a Budapesti Csepel, az FTC és a Budapesti Vasas birkózószakosztályait.

Szentgyörgymező Sportjáért Egyesület

Az Egyesület minden tavasszal ingyenes sportnapot és futballkupát szervez Esztergomban, Szentgyörgymező városrészen. Céljuk, hogy a fiatalokat mozgásra és sportra ösztönözzék, illetve támogassák a tehetséges, rászoruló gyermekeket.

 

Esztergomi Uniker Asztalitenisz SE

Az egyesület 1993-ban alakult. A jelenleg 31 tagot számláló csapat pingpongosai 2007 óta megyei és országos versenyeken is dobogóra állhattak. 2012 őszétől a gárda az NB II.-ben játszik. A Magyar Suzuki az egyesület versenyszezonjait segíti támogatásával.

 

Futball Club Esztergom

2014-ben a Suzuki támogatásával a klub immár a 6. futsaltornát rendezhette meg, külföldi csapatok részvételével. Az FC Esztergom 2014 tavaszától új központban folytatja működését, ahol az élő füves pálya mellett három különböző méretű műfüves pályán készülhetnek a csapatok a mérkőzésekre. Vállalatunk az egyesület éves működéséhez is hozzájárult.

 

Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

A Mária Valéria Hídfutást a híd újraépülésének évében, 2001-ben rendezték meg első alkalommal Esztergom és Párkány között. Azóta minden évben szeptember utolsó szombatja a futás népszerűsítésének és a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jegyében telik: az esemény nemcsak számos diákot, hanem egyre több szülőt, rokont és amatőr sportolót is megmozgat. A Mária Valéria Hídfutás a Magyar Suzuki támogatását élvező kiemelkedő szabadidős sportesemény, és évről évre egyre több résztvevőt számlál: 2014-ben már 2617 célba érkező volt.