Sporttámogatások

 

A sport tökéletes médium arra, hogy közvetlenül szóljunk az emberekhez. A Magyar Suzuki húsz éve teremt álláshelyeket az országban, és a sportot is folyamatosan támogatja. Célunk minden esetben ugyanaz: szeretnénk eljutni az emberekhez, elvinni a sport üzenetét; ösztönözni kívánjuk a fiatal nemzedéket, hogy felnőttként is éljen egészségesebben, tegye mindennapjai részévé a sportot, a testmozgást. Öröm látni, amint céljaink valóra válnak.

 

Gyermekekkel a Gyermekekért

Schirilla György „Gyermekekkel a Gyermekekért” című egészségre nevelő missziójának keretén belül 2014. szeptember 5-én az esztergomi Angyalkert Óvodába látogatott el.

A sportoló célja, hogy már óvodás korban felhívja a gyermekek figyelmét a sport fontosságára, szeretetére, ezért 2014 tavaszán jótékonysági programjával felkereste a budapesti óvodákat. Látva a pozitív fogadtatást, jótékonysági látogatásait szeptemberben újrakezdte, amit a Magyar Suzuki Zrt autóhasználattal segített.

Az őszi program első állomása az esztergomi Angyalkert Óvoda volt. Itt rövid beszélgetést és bemelegítést követően a gyermekekkel körbefutották az óvoda udvarát. A sportteljesítmény elismeréseként minden apró versenyző emléklapot kapott ajándékba. A látogatás végeztével Schirilla György folytatta útját, és további óvodákat keresett fel Esztergomban, Dorogon és a Dunakanyarban.A Magyar Suzuki Zrt. által támogatott egyesületek:

 

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Club

A rögbicsapat az esztergomi sportélet egyik zászlóvivője. A tizenkétszeres magyar XV-bajnok, hatszoros magyar XV-kupagyőztes, hatszoros magyar junior bajnok helyi egyesület immár nemzetközi szinten is eredményes: az RRC Interligában és a CEE Kupában egyaránt harmadik helyezést elért. Az Esztergomi Vitézek versenyszezonjait  a Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan támogatja.

 

Esztergomi Kick-box Sportegyesület

A Magyar Suzuki Zrt. az évtizedes hagyományokkal rendelkező egyesület versenyszezonjait támogatja. A klubból került ki éveken át a sportág női világbajnoka. A 2013-as országos utánpótlás-bajnokságról az egyesület sportolói 7 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet hoztak el.

 

Esztergomi Uniker Asztalitenisz SE

Az egyesület 1993-ban alakult. A jelenleg 31 tagot számláló csapat pingpongosai 2007 óta megyei és országos versenyeken is dobogóra állhattak. 2012 őszétől a gárda az NB II.-ben játszik. A Magyar Suzuki az egyesület versenyszezonjait segíti támogatásával.

 

Esztergomi Hajós Egylet 1907 és Esztergomi Evezősök Hajós Egylete

A század elején alapított egyesület az évek folyamán folyamatosan bővült, majd kettévált. Az EHE 1907 eredményei 2013-ban: Országos Diákolimpia 1–4. hely, világbajnoki válogató 1. hely, Országos Bajnokság 2–4. hely. Az EEHE eredményei: az egylet az ország 30 egyesülete között létszámában, teljesítményében, elismertségében a 8-10. helyet foglalja el. Sportolói hazai és nemzetközi versenyeken vesznek részt, amelyeken 2012-ben 17 arany-, 15 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek. Két versenyzőjük az ifjúsági válogatott kerettagja. A Magyar Suzuki Zrt. mindkét egyesület esetében versenysorozatot támogat.

 

Párkányi Dunaj Sportegyesület

Párkányban minden évben nyár végén rendezik az úszók Juraj Jung Emlékversenyét. A megmérettetésen számos szlovák és magyar csapat is indul, az országok távolabbi részeiből is.

 

Esztergomi Kajak Kenu Egyesület

A Magyar Suzuki Zrt. 2015-ben első alkalommal támogatta az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesület szervezésében megrendezett Eszkimó–Indián Játékokat.

Az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesület (EKKSE) 2008‐ban alakult. Alapító tagjai között van Storcz Botond olimpia bajnok. Az EKKSE elsődleges célja a sikeres utánpótlás-nevelés, hogy minél szélesebb körben sportolásra bírja a fiatalokat, és hogy sportolási lehetőséget biztosítson minél több ember számára az Ister–Granum régióban.

 

Dorogi Nehézatlétika Klub

A jelenleg 300 igazolt versenyzőt számláló klub tagjai évente körülbelül hatvan versenyen vesznek részt. A tagok közül többen is magyar válogatottak, európa- és világbajnoki szereplők. Az egyesületben a birkózószakosztály mellett az alábbi küzdősportszakosztályokban folyik rendszeres munka: kempo, szumó, grappling, kyokushinkai karate. 2011-ben és 2013-ban a klub birkózószakosztálya nyerte az éves összesített szakosztályi rangsorversenyt, megelőzve a Budapesti Csepel, az FTC és a Budapesti Vasas birkózószakosztályait.

 

Futball Club Esztergom

2014-ben a Suzuki támogatásával a klub immár a 6. futsaltornát rendezhette meg, külföldi csapatok részvételével. Az FC Esztergom 2014 tavaszától új központban folytatja működését, ahol az élő füves pálya mellett három különböző méretű műfüves pályán készülhetnek a csapatok a mérkőzésekre. Vállalatunk az egyesület éves működéséhez is hozzájárult.


Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület

A Mária Valéria Hídfutást a híd újraépülésének évében, 2001-ben rendezték meg első alkalommal Esztergom és Párkány között. Azóta minden évben szeptember utolsó szombatja a futás népszerűsítésének és a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jegyében telik: az esemény nemcsak számos diákot, hanem egyre több szülőt, rokont és amatőr sportolót is megmozgat. A Mária Valéria Hídfutás a Magyar Suzuki támogatását élvező kiemelkedő szabadidős sportesemény, és évről évre egyre több résztvevőt számlál: 2014-ben már 2617 célba érkező volt.

 

Aikido Shinbukan Dojo

Az Aikido Shinbukan Dojót Bak László dojovezető alapította 1998 őszén. Az egyesület  aikido alapgondolatának megfelelően arra törekszik, hogy minél több emberhez eljusson. Az évek során Esztergom mint központ köré – ahol 2003-ban épült fel az aikido dojo – több helyszín épült ki. Idővel több dojóval jött létre szorosabb együttműködés, Japánon kívül Lengyelországban, Svédországban, Bulgáriában, Szerbiában, Litvániában. A Magyar Suzuki Zrt. kiemelt támogatója az egyesület által szervezett Kölyök Aikido Táboroknak.

 

Puskás-Suzuki-kupa

A Magyar Suzuki Zrt. a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával közösen 2008-ban hozta létre és azóta minden tavasszal megrendezi a Puskás–Suzuki-kupa labdarúgó-ifitorát. A kezdeményezés a Magyar Suzuki számára a sport egészségmegőrző szerepét, a Puskás Ferenchez és a Suzukihoz méltó színvonalat, valamint a folyamatos megújulást, a tehetségek megbecsülését jelképezi. A Puskás–Suzuki-kupára évről évre a legendás labdarúgó pályafutásában legfontosabb szerepet játszó klubokat hívják meg.

 

A helyi érdekeltségű sportegyesületek mellett a Magyar Suzuki Zrt. a Központi Röplabda Akadémiát és az Alba Volán Sportclubot is támogatja. A vállalat a londoni olimpia felkészülési ciklusában a MOB gyémántfokozatú támogatójaként folyamatosan megújuló gépjárműflotta rendelkezésre bocsátásával segítette a sportolókat, edzőket és sportvezetőket.

[IMAGEGALLERY]