A Magyar Suzuki Zrt. a Suzuki Motor Corporation leányvállalataként az európai járműgyártás meghatározó szereplője. Magyarország egyik vezető iparvállalataként jelentős mértékben hozzájárulunk a nemzetgazdaság teljesítményéhez. Partnereink, beszállítóink, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatunknak köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 ember számára biztosítunk megélhetést. Vállalatunk a 2019-es adatok alapján az ország 7. legnagyobb árbevételű cége volt.


Az esztergomi gyártású hibrid Vitara és SX4 S-CROSS modelleinknek köszönhetően immár ötödik éve vezetjük a hazai új személygépjármű értékesítést. 2020-ban ez 11,55 százalékos piaci részesedést, több mint 5000 darab eladott SX4 S-Cross-t és 6000 darabnál is több Vitarát jelentett. A Magyar Suzuki a belföldi igények kielégítése mellett öt földrész 123 országba exportálja autóit.


A fenntartható járműgyártási törekvésekkel összhangban vállalatunk szakembereire is új kihívások vártak, hiszen 2019 decemberében megkezdtük a hibrid autók sorozatgyártását esztergomi gyárunkban. Tavalyi gyártásunk több mint 65 százaléka már hibrid gépjármű volt, melynek 88 százaléka exportra készült. 2020 januárjától ugyanis hibrid meghajtású autókkal látjuk el az uniós piacokat.


A Magyar Suzuki Zrt. hajómotoros üzletága növekvő intenzitással van jelen a hazai piacon, az eladott motorok darabszámát az utóbbi három évben megduplázta. A Suzuki márkakereskedői országszerte készséggel állnak a tavi és folyami hajózást kedvelő ügyfeleink rendelkezésre.
A Magyar Suzuki motoros üzletágának piaci részesedése 2020-ban meghaladta a 11 százalékot.


2019. április 1-jével a Magyar Suzuki lett a Suzuki-csoport európai pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-bázisa. A 6480 négyzetméteres, nagymértékben automatizált ellátóközpontunk összesen 138 ezer különféle cikket tárol és szállít, a világ autós disztribútorai és szakszervizei mellett a hajómotor és motorkerékpár üzletágat is kiszolgálja alkatrészekkel, tartozékokkal. Átlagosan heti 125 kamion alkatrészt és pótalkatrészt indít útnak öt kontinens 120 országába.