Esztergom Rendőrkapitányság

A rendőrség és a Magyar Suzuki Zrt. régi keletű együttműködése keretében a hatóság újabb Suzuki Vitarát állíthat szolgálatba Esztergomban.

Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként használják.

Esztergom Városi Polgárőr Egyesület (EVPE)

2015 májusától a Magyar Suzuki felajánlásának köszönhetően egy vadonatúj Suzuki Vitara segíti a polgárőrök munkáját Esztergomban.

Vaszary Kolos Kórház, Esztergom

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház betegellátási tevékenységét, a betegellátással kapcsolatos mindennapi szállítási feladatokat 2014 ősze óta egy SX4 S-CROSS Suzuki gépkocsi segíti. 

Óvodai nap és óvodapedagógiai konferencia Esztergomban

 A Magyar Suzuki Zrt. meghívására 2015. október 9-én az esztergomi Angyalkert Óvodába látogattak a budapesti Under the Rainbow Nemzetközi Óvoda középső és nagycsoportos óvodásai. Az óvodai napot a „Tanulom magam, tanullak téged, tanuljuk egymást” mottó jegyében rendezték meg, módot adva az eltérő kulturális hátterű gyerekeknek a közös játékra és alkotásra, az óvodapedagógusoknak pedig a gyakorlati és elméleti tapasztalatcserére.

 A délelőtt közös jógával indult a fővárosiak vezetésével, majd ki-ki bemutatta és megtanította saját alkotó játékait: az esztergomiak a nemezelésben, a budaiak az origamikészítésben jeleskedtek. Ebéd előtt az esztergomiak össztáncra invitálták vendégeiket.

 

 A Magyar Suzuki Zrt. 2007 óta támogatja az Angyalkert Óvodát. Az ovi a gyár munkarendjéhez igazodva fogadja a dolgozók gyerekeit. A vállalat ezen túl is szívügyének tekinti az óvodapedagógiát; a délutáni szakmai tanácskozásra nemcsak az Angyalkert, hanem az összes esztergomi óvoda meghívást kapott.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán megrendezett konferencián az óvodapedagógusok megismerhették a Magyarországon még kevéssé ismert, de az Under the Rainbow óvodában már sikerrel alkalmazott bullyproof módszert: segítségével a pedagógusok játékos módon olyan ismeretekkel és készségekkel vértezhetik fel a gyermekeket, amelyek védettebbé teszi őket a zaklatás és az agresszió különféle megnyilvánulásaival szemben. Mint elhangzott, nem lehet nem szembenézni azzal a ténnyel, hogy a zaklatás és az agresszió problémája bármelyik iskolás, sőt óvodai közösséget elérheti, hiszen a modern telekommunikációs eszközökön keresztül a világ a rútabbik arcát is hamarabb mutatja meg a gyerekeknek.

A 2009-ben alapított angol tanítási nyelvű Under the Rainbow Nemzetközi Óvoda régebb óta alkalmazza a bullyproof módszertant, kedvezők a vele kapcsolatos tapasztalataik. Kiemelten fontosnak tartják, hogy az óvoda és a szülők együttműködjenek, és a lehető leghamarabb felismerjék a gyermek közelében felbukkanó problémát, kezeljék a helyzetet, megvédjék a gyermekeket.

 A konferencián elhangzott előadások és a kerekasztal-beszélgetés szerkesztett változata letölthető itt:

 Suzuki Óvodai Nap (PDF)

Nagy Tavaszi Kerékpárúttakarító Nap

A program beszámolója elérhető itt.