Egészségügyi maszkokkal segíti az esztergomi kórház munkáját a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 200 db egészségügyi maszkot ajánlott föl az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számára. A vállalat a támogatást a tegnapi napon átadta az egészségügyi intézménynek, emellett további adománnyal tervezi segíteni a tatabányai Szent Borbála Kórház munkáját is. A tatabányai kórházat emellett kézfertőtlenítővel támogatja a vállalat

Az egészségügyben dolgozók nélkülözhetetlen munkája a jelen helyzetben minden eddiginél embert próbálóbb. Így felelős, a helyi közösségekért kiálló vállalatként a Magyar Suzuki Zrt. kötelességének érzi, hogy támogassa a helyi kórházat és az egészségügyben foglalkoztatottakat. Hegesztőüzemének többletkészletéből a vállalat ezért összesen 200 db FFP1-es minősítésű maszkot ajánlott fel adományként az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számára. A vállalat az elkülönített maszkokat haladéktalanul eljuttatta a kórház részére, így járulva hozzá ahhoz, hogy a személyzet biztonságos körülmények között folytathassa áldozatos munkáját. Az esztergomi kórháznak tett felajánlás mellett a Suzuki a tatabányai Szent Borbála Kórházat is támogatja, a hét folyamán közel 20 liter kézfertőtlenítőt juttat el a Komárom-Esztergom megyei intézmény részére.

„Elismeréssel és hálával tartozunk mindazoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben, nap mint nap, gondoskodnak a betegekről. Köszönjük áldozatos munkájukat! Természetesen saját kollégáink biztonságát is szem előtt tartjuk, így amikor újra indulhat a termelés, akkor is biztosított lesz munkavállalóink számára a szükséges munkavédelmi eszköz” – mondta Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.