Magaságyás lett a Magyar Suzuki szabadtéri installációjából

Véget ért az a szabadtéri kiállítás az Erzsébet parkban, amely négy hónapon át a vizek védelmére hívta fel a figyelmet. A kiállító Magyar Suzuki úgy döntött, hogy a szabadtéri installációhoz felhasznált faanyagot az Angyalkert Óvodának adományozza.

Nagy sikert aratott május végétől szeptember végéig az a szabadtéri installáció, amellyel a Magyar Suzuki a vizek tisztaságának megőrzésére hívta fel a figyelmet. A köztéri alkotás 12 fotóját a nap fénye világította meg, így különböző napszakban és időjárási körülmények között más atmoszférát teremtve közvetítette a Duna menti természet páratlan szépségét. Az installáció elbontása után a Magyar Suzuki a fát jótékony célra ajánlotta fel az Angyalkert Óvoda javára, ahol magaságyást alakítottak ki az alapanyagból. Az intézményben - amelyet a helyi lakosok suzukis óvodának is neveznek -, az autóipari vállalat alapítása óta eltelt 31 évben több száz gyermek cseperedett, miközben szüleik a Magyar Suzuki gyárában dolgoztak.

Az Angyalkert Óvodában nagy figyelmet fordítanak a nevelők arra, hogy a gyerekek tiszteljék a természetet, szeressék és óvják az állat-, illetve növényvilágot.