Városi szemétgyűjtést támogatott a Suzuki

Több mint száz önkéntes vett részt szombaton az Esztergomi Futóművek, az Esztergomi Önkormányzat és a Magyar Suzuki Zrt. közös szemétgyűjtő akciójában, amelynek során megtisztították az esztergomiak egyik kedvelt rekreációs létesítményét, a „biciklisutat”.

Az Esztergomi Futóművek tagjai rendszeresen szerveznek szemétgyűjtést az Erzsébet parktól a Szamár-hegyig tartó biciklisúton. A hat kilométer hosszú aszfaltcsík nem csak a kerékpárosok körében népszerű: sokan futnak, sétálnak a folyópart mentén haladó, autóforgalomtól védett szakaszon.

 

A szombatra meghirdetett takarítás résztvevőit a hűvös-szeles időjárás sem tántorította el: délelőtt 9 és délután 1 óra között az önkéntesek több száz zsákot töltöttek meg szeméttel. A szükséges eszközöket – kesztyűket, zsákokat, pólókat – a Magyar Suzuki Zrt. biztosította; a szemétszedést követően paprikás krumpli várta a megfáradt résztvevőket az Erzsébet parkban felállított sátrakban.

 

Annak érdekében, hogy a szép állapot minél tovább fennmaradjon, az esztergomi önkormányzat hat új állandó szemeteskukát is kihelyezett a biciklisút mellett. Ezek beszerzését és a telepítését ugyancsak a Magyar Suzuki támogatta, de rendszeres ürítésükről már a város gondoskodik.

 

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi vállalatként fontosnak tartja, hogy jelen legyen és szerepet vállaljon a település mindennapjaiban, hozzájáruljon az élhető és szerethető természeti és társadalmi környezet kialakításához. A vállalat legutóbb ősszel települt ki a városba a megyei rendőr-főkapitánysággal együtt lebonyolított FelkészülTÉL? közlekedésbiztonsági akció keretében, most pedig olyan kezdeményezést karolt fel, ami az esztergomiak szívügye.

[IMAGEGALLERY]