A Suzuki felavatta új autógyárát Indonéziában

A Suzuki Motor Corporation 2015. május 29-én ünnepélyesen felavatta cikarangi gyárát Indonéziában.

Az új gépkocsi-összeszerelő üzemet a Suzuki indonéz leányvállalata, a Suzuki Indomobil Motor (SIM) emelte a Jakartától keletre, Bekasi Kormányzóságban elterülő Greenland International Ipari Parkban.

Az ünnepség vendégei között volt Rahmat Gobel indonéz kereskedelmi miniszter és Yasuaki Tanizaki, Japán rendkívüli és meghatalmazott indonéziai nagykövete. A Suzuki részéről Osamu Suzuki vezérigazgató vett részt a ceremónián.

A cikaringi gyár 2014. február óta készít motorokat és váltókat. Jelenleg ez az üzem végzi a motor- és váltógyártás fémmegmunkálási feladatait (öntés, kovácsolás, forgácsolás, hőkezelés), növelve a belső gyártás és a helyi beszerzés arányát. A gépkocsi-összeszerelő üzem elkészültével ide költözik az egyterű Ertiga modell gyártása az ugyancsak Bekasiban található tambuni gyárból. A cikarangi üzem tehát teljes körű gyártásra képes, a motor- és váltógyártástól a járművek készre szereléséig. A cikarangi és tambuni gyár együttes kapacitása a Suzukit évi mintegy negyedmillió autó előállítására teszi képessé Indonéziában. A vállalat fokozatosan, a piaci igények függvényében tervezi bővíteni kapacitásait.A cikarangi gyár áttekintő adatai

Elhelyezkedés:

Greenland International Industrial Center, Bekasi Kormányzóság , Nyugat-Jáva

Telek mérete:

1,3 millió m2

Épület nagysága:

110 000 m2

Gyártott modell:

Ertiga MPV

 Az SIM áttekintő adatai

Cégnév:

PT. Suzuki Indomobil Motor

Székhely:

Jakarta

Elnök:

Shuji Oishi

Törzstőke:

68 millió USD (Suzuki tulajdoni arány: 93,4%)

Alkalmazottak száma:

Kb. 4700

Gyártott modellek:

Gépkocsik: Ertiga, WagonR, APV, Carry (Futura), továbbá motorkerékpárok

Gyártási darabszám
(2014-es üzleti év):

Gépkocsi: kb. 158 000 jármű
Motorkerékpár: kb. 234 000 jármű

[IMAGEGALLERY]