A Suzuki is támogatta az esztergomi Egészségnapot

A városhoz ezer szállal kötődő Magyar Suzuki Zrt. Esztergom szombati Egészségnapját is támogatta. „Esztergom sok dolgozónknak otthont ad, minden alkalmat megragadunk, hogy tegyünk a városért. Az Egészségnap olyan esemény, amely hozzájárul a lakók egészségének megőrzéséhez” – nyilatkozta Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője.

Szűrővizsgálatokat végezhettek el magukon, illetve életviteli, terápiás tanácsokat is kaphattak az esztergomiak a Széchenyi téren szombaton megrendezett nagy Egészségnap keretében. Az eseményen bárki ingyenesen elvégeztethette magán a szokásos rutinvizsgálatokat (vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-mérés), és több más mérést is, amire máskülönben több hetes előjegyzéssel lehet csak eljutni (látásvizsgálat, csontritkulásmérés, légzésfunkció-vizsgálat). Az eredmények alapján a helyszínen szakorvosok segítették terápiás javaslataikkal és életviteli tanácsokkal a város lakóit.

 

„A Magyar Suzuki Zrt. számára fontos, hogy a városban, amely számos dolgozónknak lakhelye is egyben, javuljon az életminőség, az életpálya-kilátások” – mondta Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője. A Magyar Suzuki reméli, hogy a szűrések és a többi vizsgálat ráébreszti az embereket az egészségmegőrzés fontosságára, többet tesznek majd azért, hogy jó egészségben tudjanak szerepet vállalni – akár unokájuk nevelésében is.

 

Ebben segítette az esztergomiakat a rendezvényen fellépő előadók sokasága is. A televízióból ismert népszerű műsorvezető, Pachmann Péter például éppen a média egészségkárosító hatásáról beszélt, de előadások hangzottak el a szenvedélybetegségekről, a stresszről és a mozgás áldásos hatásairól is. A rendezvény gyerekek és felnőttek számára egyaránt szolgált érdekességekkel és hasznos tanácsokkal. Amíg ugyanis anya és apa vizsgálatoknak vetette alá magát, a kicsiket számos egyéb program mellett Aikido-bemutató és Dudó bohóc szórakoztatta.

 

A hagyományteremtő szándékkal, idén első alkalommal megrendezett programnak közel négyezer látogatója volt. „Az év praxisa a Kárpát-medencében” című pályázat győztese, a rendezvény szervezője, Dr. Üveges Szilvia belgyógyász, háziorvos elmondta: nagy öröm számára, hogy az Esztergomi Önkormányzat is csatlakozott az Egészségnaphoz.