Megkezdődött a Baleno forgalmazása Indiában

A Suzuki Motor Corporation indiai leányvállalata, a Maruti Suzuki India a prémiumkategóriás autók között kezdte meg a Baleno forgalmazását az országban. Az új kompakt modellt a cég bejelentése szerint a világpiacra is gyártani fogják.

A Suzuki a Frankfurti Autószalonon szeptemberben mutatta be új kompakt járművét, a Balenót. A modellben egyesül a dinamikus és elegáns megjelenés, az optimális felszereltség, valamint a kiváló teljesítmény. Az indiai piac számára a Baleno 1,2 literes benzinüzemű, illetve 1,3 literes dízelmotorral készül.

 

A prémiumkategória számára fenntartott NEXA értékesítési hálózaton keresztül a Maruti Suzuki október 26-án kezdte meg az ötajtós modell forgalmazását. Az S-CROSS crossovert követően a Baleno lesz a második prémiumautó, amit a NEXA hálózatában árusítanak. A Maruti Suzuki a forgalmazás megkezdésétől indiai eladásai bővülését reméli.

 

Az áprilistól szeptemberig tartó üzleti félévben a Maruti Suzuki 628 963 kocsit értékesített Indiában, ami 13 százalékos felfutást jelent az előző esztendő azonos időszakához képest. Ezzel a márka – a többcélú járműveket is idesorolva – 47,3 százalékos részesedést tudhat magáénak az ország személygépkocsi-piacán.

 

A Suzuki a Balenót az egész világba, így Európába is exportálni tervezi; a globális igényeket a Maruti Suzuki manesari gyára fogja kiszolgálni.