Kisjármű Díjat nyert az Alto sorozat a Japán Év Autója választásán

A Suzuki Motor Corporation Alto, Alto Turbo RS és Alto Lapin miniautója megkapta a 2015–2016-os „Japán Év Autója” (COTYJ) Kisjármű Díját a COTYJ Végrehajtó Bizottságától. Ezeket a modelleket csak Japánban forgalmazzák.

A Kisjármű Díjat 2013-ban hozták létre a miniautók számára. A Suzuki második alkalommal nyerte el a COTYJ-nek ezt a kitüntetését: 2013-ban a Spacia és Spacia Custom miniautókat honorálta a szervezet.

 

A díj átadásakor a Végrehajtó Bizottság elismerően méltatta a minden tekintetben megújult Altót. „Az Alto sorozatban azt tartjuk nagyra, hogy esetében a miniautóktól elvárt vonzó megjelenés kiemelkedő teljesítményjellemzőkkel párosul. Számos figyelemre méltó műszaki megoldás kap benne helyet, például az új fejlesztésű platform, a könnyű karosszéria és a vezetőbarát kétpedálos kézi kapcsolású félautomata váltórendszer. A modell újabb érdemeket szerzett a munkába járásra, ingázásra használt minikocsik kategóriájában.”

 

Az új Alto sorozat rendkívül népszerű a vásárlók körében, összesen mintegy 102 ezer példány kelt el belőle. A belföldi eladásokat tekintve az Alto Lapinnal együtt az Altóból összesen kb. 5,58 millió darabot értékesítettek Japánban a modell 1979-es bevezetése óta.

 

A 2015–2016-os Japán Év Autója (COTYJ)

 

A Japán Év Autója Díjat azok a gépkocsik nyerhették el, amelyekből várhatóan legalább évi 500 darab talál gazdára, és amelyeket 2014. október 1-je és 2015. október 31-e között jelentettek be vagy kezdtek forgalmazni Japánban. A jelölteknek háromféle címet ítéltek oda: a Japán Év Autója Díjat, az Év Importautója Díjat, illetve különböző kategóriaelsőségeket (Innovációs Díj, Emocionális Díj, Kisjármű Díj).

[IMAGEGALLERY]