Vitarát kaptak az esztergomi polgárőrök a Suzukitól

A Magyar Suzuki Zrt. felajánlásának köszönhetően egy vadonatúj Suzuki Vitara segíti mostantól az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület (EVPE) munkáját.

Reszkethetnek az esztergomi rosszfiúk, a városi polgárőrség ugyanis nemcsak létszámában, de technikai felszereltségében is gyarapodik 2015-ben. Nagyot lendíthet az EVPE hatékonyságán, hogy a 2015-re tervezett létszámbővítés mellett a szervezet a mai napon egy vadonatúj Suzuki Vitarával gazdagodott. „A Magyar Suzuki Zrt. felajánlása különösen értékes számunkra; a sokoldalú modell rendkívül jó szolgálatot tesz majd városban, közúton és a külterületek földútjain egyaránt” – mondta az ünnepélyes átadáson Bodrogai Sándor, az esztergomi polgárőr-egyesület elnöke.

 

Bodrogai kiemelte, hogy a Vitara fenntartási költségei is illeszkednek a polgárőrök anyagi lehetőségeihez. Az esztergomi gyár új modellje ugyanis egyedülálló alváz-technológiájának és a könnyített motornak köszönhetően úgy maradt dinamikus, hogy eközben mérsékelt fogyasztásával kitűnik a hasonló kategóriájú kompakt SUV járművek közül. „A kis fogyasztás csekély kibocsátással párosul, így járőrözésünk a környezetet is kevésbé terheli majd” – emelte ki az elnök.

 

Az EVPE polgárőrei tavaly 70 fővel 22 elfogásban, ugyanennyi tettenérésben, valamint 33 eltűnt személy felkutatásában jeleskedtek. 2014-ben összesen 2273 órát töltöttek járőrözéssel, és 1796 órán át biztosítottak különböző városi rendezvényeket, bűnmegelőzésre pedig további 1482 órát fordítottak.

[IMAGEGALLERY]