A Magyar Suzuki munkatársai döntöttek arról, mely helyi szervezeteket támogassa idén karácsonykor a vállalat

A Magyar Suzuki Zrt. 2023-ban is helyi szervezetek támogatására fordította a karácsonyi partnerajándékokra szánt összeget. Idén ráadásul az esztergomi gyártóvállalat munkatársai dönthették el, hova kerüljön a donáció. Atsumi Masato, a vállalat vezérigazgatója személyesen adta át az adományt jelképező karácsonyi gömböt az Esztergomi Mentőállomás, valamint a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon számára.

Bővebben

A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet

A Suzuki bemutatja a vadonatúj Swiftet. Az ikonikus modell negyedik generációja kifinomult, intelligens modellé fejlődött, amely letisztult formatervével, fejlett biztonsági funkcióival és vidám játékosságával újra értelmezi a mindennapi mobilitást.

Bővebben

Így autózunk télen!

Ha akarnánk, sem tudjuk magunkat függetleníteni a téli időjárástól, ha volán mögé ülünk. Éppen ezért jelentősen befolyásolja vezetési szokásainkat az, hogy milyen körülményekkel kell szembenéznünk az utakon. Tízből négy autós változtat a vezetési szokásain télen, az időtől teszi függővé, hogy gyakrabban, vagy ritkábban használja-e a járművét – derül ki a Magyar Suzuki magyar autósok körében elvégzett kutatásából . Jó hír, hogy a sofőrök nagy része téli gumival közlekedik többnyire már novembertől, és bevet minden olyan praktikát, amely a biztonságos közlekedést segíti.

Bővebben

Nagyszabású gyermekjogi Konferencia 17 témában a Suzuki támogatásával

Az UNICEF Magyarország a Gyermekek Világnapja alkalmából egész napos gyermekjogi konferenciát szervez november 16-án az Akvárium Klubban. Az ingyenes eseményre szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat és gyerekekkel foglalkozó szakembereket várnak, hogy közösen beszélhessenek a fiatalokat érintő kritikus témákról. A részletes program megtalálható az UNICEF Magyarország oldalán, ahol a szakmai beszélgetések visszanézhetőek lesznek a konferenciát követően. A rendezvény fő támogatója a Magyar Suzuki Zrt.

Bővebben

Legördült a gyártósorról az 500.000 S-CROSS

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Suzuki: legördült az esztergomi gyártósorról az 500.000 S-CROSS. A 2013 óta hazánkban gyártott és kétszer is megújult modell 10 év alatt nagy utat tett meg: idehaza számos szakmai és közönségdíjat is kiérdemelt, az európai piacokra pedig már csak hibrid hajtással vásárolható meg.

Bővebben

Fél percen is múlhat egy emberélet

Tíz autósból hét rosszul reagál egy megkülönböztető jelzésű jármű érkezésére. Bár az autósok nagy része hetente találkozik megkülönböztető jelzést használó járművel, a szakemberek és a segítségnyújtók tapasztalata szerint tíz autósból csak három reagál ilyenkor megfelelően. A többiek rossz döntést hoznak, vagy megkésett reakciójukkal akadályozzák a szirénázó járművek haladását. Pedig sok esetben akár fél percen is múlhat egy emberélet. A Magyar Suzuki „Együtt utakon – Adj utat, ments életet!” kampányában a mentőszolgálat, katasztrófavédelem és rendőrség közreműködésével a segítségnyújtók közlekedési támogatására szeretné felhívni a figyelmet.

Bővebben

Átadták a Suzuki Oktatási Centrumot

Szeptembertől megkezdődik a duális képzés a Magyar Suzuki új oktatócentrumában, amelyet ünnepélyes megnyitón adtak át a gyár területén. A Bottyán János Technikum elektronikai technikus tanulói az elméleti alapok mellett, a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktatási központban gyakorlati ismereteiket is fejleszthetik.

Bővebben

Nyaralni autóval megyünk, hétköznap inkább lemondunk róla

A saját jármű szabadságot ad, praktikus és kiszámítható. - A nyári szabadságolások idején, aki teheti, útra kel, hogy országhatáron belül vagy külföldön pihenjen. A Magyar Suzuki nagy mintájú kutatásából kiderül, hogy a megkérdezettek 95,58 százaléka nyaraláskor inkább autóval utazik. Tízből heten nem változtattak korábbi szokásaikon: ragaszkodnak a saját járműhöz. Úgy gondolják ugyanis, hogy ez adja a legnagyobb szabadságot, praktikus, ugyanakkor a vezetés élvezetes elfoglaltság is, miközben biztonságos, kiszámítható megoldás.

Bővebben

26 százalékkal növelte árbevételét az export piacokon a Magyar Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. 2022-ben összesen 129 022 db járművet gyártott, 128 536 db autót értékesített, amelyből 124 561 db az esztergomi gyártósorról gördült le. A teljes eladás 88 százalékát (113 817 db) 123 országba exportálták. A vállalat tavalyi eredményei alapján 12,43 százalékos részesedéssel (13 859 db regisztrált újautó) hetedik éve uralja a hazai újautó eladásokat. A Magyar Suzuki a 2022-es pénzügyi évben lépte át először az 1 milliárd Euro mérlegfőösszeget, illetve árbevételt tekintve visszatért a pandémia előtti szintre 2 milliárd Euro feletti összeggel. A fentiek ellenére tavaly felére csökkent a profit az energiaárak, valamint az alapanyag és alkatrész árak drasztikus növekedése miatt. A Magyar Suzuki arra törekszik, hogy a jövőben is aktívan kapcsolódjon az anyavállalat nemzetközi projektjeihez, beleértve az elektromos modellek gyártását is.

Bővebben

Krisztián Róbert a Magyar Suzuki vezérigazgató-helyetteseként folytatja

A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy 2023. június 1-jétől Krisztián Róbert tölti be az esztergomi gyártóvállalat vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Dr. Urbán László, aki több mint 15 évig sikeresen látta el ezt a pozíciót, igazgatósági tanácsadóként (senior advisor) folytatja munkáját.

Bővebben

Suzuki kutatás – A magyarok 92,6%-a változtatott a költési szokásain a megterhelő gazdasági körülmények miatt

A jelenlegi gazdasági körülmények majd’ mindannyiunk pénzügyi helyzetét érintették (98,8%), olyannyira, hogy a kiadásainkat is optimalizálnunk kellett. Az átlag 2-4 területen is takarékoskodik. A jelenlegi üzemanyagárak mellett azt gondolnánk, hogy az autóhasználatot is visszafogjuk, de 66,9%-unk továbbra is ugyanúgy közlekedik a személyautójával, mint korábban – derül ki a Magyar Suzuki Zrt. friss kutatásából

Bővebben

Több ezer érdeklődővel, családias hangulatban telt a hatodik Akkor és Most Jármű Expo

Az ország legnagyobb tematikus kiállítása idén is számos érdeklődőt és családot vonzott. A járművek mellett a már megszokott módon koncertek, családi és ügyességi aktivitások is színesítették a programot. A Suzuki sátorban a látogatók a márka mindhárom termékcsaládját (autó, motor, hajómotor) megtekinthették, emellett próbára tehették KRESZ tudásukat és szerencséjüket is vállalatunk Együtt az utakon CSR programjának köszönhetően. A két napos expóra a már szintén hagyományos lampionos hajós felvonulás tette fel a koronát, amin esztergomi járműgyártóként mi is részt vettünk egy különleges kompozícióval.

Bővebben

Luxushintó és világháborús harci jármű is látható lesz az Akkor és Most Expón

Korosztálytól függetlenül, az egész családnak remek kikapcsolódási lehetőség az Akkor és Most Jármű Expo, amelyen a múlt és a jelen két- és négykerekűi mellett repülőgép modellek, kerékpárok, táncbemutatók, koncertek várják az érdeklődőket. Az ország legnagyobb tematikus kiállítását idén már hatodik alkalommal rendezik meg április 29-30-án az esztergomi Nagy Duna sétányon. A kétnapos majálist egy látványos lampionos hajós felvonulás zárja.

Bővebben

A Magyar Suzuki is csatlakozott a TeSzedd programhoz

Környezetünk védelme közös felelősségünk. A Magyar Suzuki is fontosnak tartja, hogy csatlakozzon olyan programokhoz, amelyek a természet védelmét és megóvását segítik. Az esztergomi gyártóvállalat idén első alkalommal csatlakozott vállalati szinten a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalomhoz és 55 munkatársa, illetve családtagja összesen 65 zsák szemetet szedett össze.

Bővebben

Családbarát Hely minősítést kapott a Magyar Suzuki

A Magyar Suzuki számára a munkatársai jelentik a legfőbb értéket, ezért évről évre bővül azoknak a juttatásoknak a köre, amellyel érezteti és erősíti a munkavállalók megbecsülését. Ennek egyik fontos visszajelzése, hogy a Magyar Suzuki is elnyerte a Családbarát Hely védjegyet. A Családbarát Magyarország Központ által odaítélt minősítést olyan munkahelyek viselhetik, amelyek segítik és támogatják munkavállalóik családon belüli szerepeinek betöltését.

Bővebben

Duális képzést indít a Magyar Suzuki

Bejegyezte a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Suzukit a duális képzések akkreditált partnerszervezetei közé, így idén szeptembertől megkezdődhet az együttműködés az első kiválasztott iskolával. Az esztergomi gyártóvállalat a Bottyán János Technikum középiskolásainak szakmai, gyakorlati képzését vállalja, de a tervek szerint további szakiskolák is bekerülhetnek a programba.

Bővebben

Milyen fejlesztéseket tervez a Suzuki Motor Corporation 2030-ig?

A Suzuki Motor Corporation ismertette, milyen növekedési stratégiát kíván megvalósítani 2030-ig. A Suzuki Csoport célja, hogy hozzájáruljon egy karbonsemleges társadalom létrejöttéhez és segítse a feltörekvő országok gazdasági növekedését. Üzleti tevékenységének központja azonban továbbra is Japán, India és az európai régió marad. Japánban már az idei, Európában pedig a 2024-es költségvetési évben, azaz 2025. március 31-ig érkeznek az első elektromos Suzuki-modellek. (Minden, a szövegben szereplő évszám költségvetési évet jelent, azaz az adott év április 1. és az azt következő év március 31. közötti időszakot öleli fel.)

Bővebben

A gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Suzukival egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a hivatalában fogadta Atsumi Masato-t, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatóját 2023. február 20-án. A felek a vállalat nemzetgazdaságban betöltött szerepéről, jövőjéről, az aktuális gazdasági folyamatokról, illetve az új iparstratégiáról egyeztettek.

Bővebben

10 millió jennel támogatja a Suzuki Csoport a törökországi földrengés károsultjait

A Suzuki Motor Corporation őszinte részvétét fejezi ki azoknak, akiknek szerettei életüket vesztették a délkelet-törökországi földrengésben és mély együttérzéssel adózik a katasztrófa minden érintettje iránt. A Suzuki Csoport úgy döntött, hogy 10 millió jent (26,7 millió forint) adományoz a károsultak megsegítésére. Gyors felépülést kívánunk az érintett területen élőnek!

Bővebben

Átadták a Suzuki Arénát

Másfél évvel a munkálatok megkezdése után február 4-én átadták Esztergomban a Prímás-szigeten az új városi sportcsarnokot, a Suzuki Arénát.

Bővebben

Sorozatban 7. éve piacvezető itthon a Suzuki

13.859 regisztrált személygépkocsival a Suzuki 12,43 százalékos részesedést ért el a hazai személyautó-piacon 2022-ben. A márka elsősorban a két hazai gyártású modellnek, a Vitarának és S-CROSS-nak köszönhetően immár hetedik éve vezeti a hazai új személygépjármű értékesítést. Megváltozott a tendencia: az S-CROSS volt 2022-ben a legnépszerűbb modell, ebből regisztrálták a legtöbbet az újautók piacán.

Bővebben