A KUTATÁSRÓL

Agresszió, félelem, felsőbbrendűség, frusztráció, szorongás – te találkoztál már hasonló érzésekkel vezetés közben? Mennyire sikerül megőrizned a hidegvéred a volán mögött? A közlekedésben résztvevők nap mint nap szembesülnek olyan dolgokkal, amelyek befolyásolják higgadt és objektív cselekedeteiket az utakon. A Magyar Suzuki és az Ipsos közös kutatása rávilágított, hogy az autóvezetők majdnem 60 százaléka naponta lát balesetet a közutakon, amelyek legfőbb okának a szabályok be nem tartását, a figyelmetlenséget és az erőszakos viselkedést látják. Ezeket mind nehéz kiküszöbölni, de talán létezhet megoldás. Az Együtt az utakon kampányban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a biztonságos közlekedés, függetlenül attól, járművel vagy gyalog közlekedünk, közös felelősségünk és egy társadalmi séma megváltoztatására van szükség.

A “letöltöm” gombra kattintva elolvashatod a teljes kutatást

Letöltöm Letöltöm gomb
Együtt az utakon csr kép

Szemüveg ikon Szakértőink

ZERKOVITZ DÁVID

ZERKOVITZ DÁVID

közlekedéspszichológus

Munka- és szervezet szakpszichológus, szakterülete a járművezetés emberi tényezői, valamint a munkahelyi alkalmasság pszichológiája. Meghívott szakértőként végez vasúti, légi és vízi balesetvizsgálatátokat, emellett szakmai tanácsadóként repülőgépszemélyzetek és mérnök csoportok részére tart továbbképzéseket.


CSÖRGŐ LÁSZLÓ

drivingcamp head trainer

Közúti járművezetők oktatásával, valamint a német közlekedésbiztonsági tanács (DVR) trénereként vezetéstechnikai tréningek lebonyolításával foglalkozik, emellett vezető instruktorként dolgozik a drivingcamp vezetéstechnikai centrumban.

Célja, hogy tanítványainak biztos alapokat teremtsen a közlekedésben való részvételhez és a tudatos, biztonságos járműkezeléshez, hiszen meggyőződése, hogy “ha a vezető megismeri saját és autójának határait, akkor a közúti közlekedésben is körültekintőbben, tudatosabban, nyugodtabban, ezáltal biztonságosabban fog közlekedni.”

CSÖRGŐ LÁSZLÓ

RUSZNÁK ANDRÁS

RUSZNÁK ANDRÁS

közlekedésbiztonsági és igazságügyi szakértő

Kétgyermekes családapaként abban reménykedik, hogy a következő generációk már nem azt a közlekedési kultúrát kényszerülnek megtapasztalni, amiben ő is felnőtt, és e cél elérése érdekében - okleveles közlekedésmérnök, valamint közlekedési műszaki szakértőként - igyekszik a lehető legtöbbet megtenni.

Egy online autós magazinban több mint 8 éve fut az autós közlekedés műszaki és elméleti hátterét egyszerűsített formában feldolgozó rovata, ahol emellett használtautó-vásárlás előtti vizsgálataiból közöl esettanulmányokat.