InnoMe


A Magyar Suzuki Zrt. nemzetközi együttműködésben innovációs képzési anyagot fejleszt

2016. július 20. – A Magyar Suzuki Zrt. 41.340 euró támogatást nyert az Erasmus+ Program keretében, ami az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. A program magyarországi koordinátora a Tempus Közalapítvány.

A projekt célja olyan innovációs oktatási-képzési anyag létrehozása, melynek alapja az MSZ CEN/TS 16555-1:2013 „Innováció menedzselése” című szabvány. A 2015. november 1-től 2017 október 31-ig tartó 2 éves időtartam alatt a projekt 3 fő szakaszból áll majd, ezek: 1. szellemi termék létrehozása, 2. tréninganyag létrehozása és tesztelése, 3. online-, e-learning-, és kollektív brainstorming. A projekt keretében létrehozott tréninganyagot kívánja a vállalat házon belüli oktatásokra valamint akár beszállító-fejlesztésre a későbbiek folyamán alkalmazni.

A projektben résztvevő partnerek: a magyar tulajdonú Trebag Vagyon- és Projektmenedzser Kft., a Magyar Suzuki K+F+I tanácsadója, és egyben a konzorcium vezetője. A Nowoczesna Firma a lengyel humán-erőforrás képzés szakterület egyik meghatározó cége, és a szlovák Astra, mely egy nonprofit K+F- és projektmenedzsment tanácsadó. Romániából 2 partner is a konzorcium tagja; a Babeș–Bolyai Tudományegyetem és az EAPTP munkaadók szövetségének szakmai képző szervezete, melynek a fő tevékenysége az ország különböző régiói közti együttműködés elősegítése.

A Magyar Suzuki részéről a projektet az Innovációs csoport vezeti, a vállalat legkülönbözőbb spektrumaival karöltve, úgy, mint a HR, pénzügy, beszerzés, minőségbiztosítás, vagy épp a termelés, hisz mindez együttesen garantálja a szakmai és sokrétű eredményt.

Az InnoMe projekt weboldala, ahol folyamatosan nyomon-követhető lesz az előrehaladás, az alábbi hivatkozáson érhető el: http://www.innovationdevelopment.eu/