Vállalatunk és az ország versenyképességét, egyben sikerét is meghatározza a megfelelő és képzett munkaerő megléte. Felelősek vagyunk a nálunk meglévő tudás fiatalabb nemzedékkel történő megosztásáért, akik felnövekedve akár a vállalatunk, akár az iparág szakmaiságát, folyamatos fejlődését és sikerét erősíthetik. Éppen ezért a Magyar Suzuki Zrt. hosszútávi célja, hogy együttműködjön országos és regionális oktatási intézményekkel, illetve olyan helyi szakiskolákkal, amelyek hazai mérnöki, műszaki szakembergárdánk utánpótlását szolgálják.

Oktatás

XXII. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum

A háromnapos rendezvényen bemutatkoztak a szakmai kiállítók, továbbá a rendezvény részét képezte az elektromos autók kiállítása is. A 2015-ös program bővelkedett az újdonságokban: ilyen volt többek között a PULI Space Technológia és a jövőbeni, világűrben használt energialehetőségek bemutatása. 

Magyar Innovációs Szövetség

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt minden alkalommal, az EU-versenyek célkitűzéseivel és szabályaival összhangban hirdetik meg. A verseny szervezőinek célja az ígéretes fiatal tehetségek fejlődéséhez hozzájáruljon, a fiatalok figyelmét a tudomány, a technológia és a kutatás-fejlesztés területére irányítsa. 

Támogatások

Többféle támogatást nyújtunk intézményeknek. Elsősorban eszköz használattal és ösztöndíj támogatással igyekszünk a jövő szakembereit ösztönözni. Számunkra fontos, hogy a fiatalok már azt is megtapasztalják, mit is jelent a felelősség magunkért és környezetünkért. 

Ovisok is lehetnek életmentők

A gyermekek oktatását nem lehet elég korán elkezdeni. Ebben a programban az 5-6 éves gyermekek megtanulják, hogyan kell felismerni a vészhelyzetet, és ha valaki eszméletlen hogyan kell felhívni a mentőket. A program Esztergom óvodáiban kerül megrendezésre. 

Óvodai nap és óvodapedagógiai konferencia Esztergomban

A Magyar Suzuki Zrt. meghívására 2015. október 9-én az esztergomi Angyalkert Óvodába látogattak a budapesti Under the Rainbow Nemzetközi Óvoda középső és nagycsoportos óvodásai. Az óvodai napot a „Tanulom magam, tanullak téged, tanuljuk egymást” mottó jegyében rendezték meg, módot adva az eltérő kulturális hátterű gyerekeknek a közös játékra és alkotásra, az óvodapedagógusoknak pedig a gyakorlati és elméleti tapasztalatcserére.

A délelőtt közös jógával indult a fővárosiak vezetésével, majd ki-ki bemutatta és megtanította saját alkotó játékait: az esztergomiak a nemezelésben, a budaiak az origamikészítésben jeleskedtek. Ebéd előtt az esztergomiak össztáncra invitálták vendégeiket.

A Magyar Suzuki Zrt. 2007 óta támogatja az Angyalkert Óvodát. Az ovi a gyár munkarendjéhez igazodva fogadja a dolgozók gyerekeit. A vállalat ezen túl is szívügyének tekinti az óvodapedagógiát; a délutáni szakmai tanácskozásra nemcsak az Angyalkert, hanem az összes esztergomi óvoda meghívást kapott.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán megrendezett konferencián az óvodapedagógusok megismerhették a Magyarországon még kevéssé ismert, de az Under the Rainbow óvodában már sikerrel alkalmazott bullyproof módszert: segítségével a pedagógusok játékos módon olyan ismeretekkel és készségekkel vértezhetik fel a gyermekeket, amelyek védettebbé teszi őket a zaklatás és az agresszió különféle megnyilvánulásaival szemben. Mint elhangzott, nem lehet nem szembenézni azzal a ténnyel, hogy a zaklatás és az agresszió problémája bármelyik iskolás, sőt óvodai közösséget elérheti, hiszen a modern telekommunikációs eszközökön keresztül a világ a rútabbik arcát is hamarabb mutatja meg a gyerekeknek.

A 2009-ben alapított angol tanítási nyelvű Under the Rainbow Nemzetközi Óvoda régebb óta alkalmazza a bullyproof módszertant, kedvezők a vele kapcsolatos tapasztalataik. Kiemelten fontosnak tartják, hogy az óvoda és a szülők együttműködjenek, és a lehető leghamarabb felismerjék a gyermek közelében felbukkanó problémát, kezeljék a helyzetet, megvédjék a gyermekeket.

A konferencián elhangzott előadások és a kerekasztal-beszélgetés szerkesztett változata letölthető itt:

Suzuki Óvodai Nap (PDF)