Kulturális szerepvállalás

 

Üzleti tevékenysége mellett a Magyar Suzuki Zrt. megalapítása óta nagy gondot fordít a társadalmi szerepvállalásra, elkötelezetten támogatja társadalmi, kulturális, szociális környezetének szereplőit, résztvevőit.

 

Szűkebb környezetünkben kiemelt figyelmet szentelünk a kulturális kezdeményezéseknek, évek óta támogatjuk többek közt az Esztergomi Várszínház munkáját.

 

 

Fontosnak tartjuk, hogy cégünk szerepet vállaljon Esztergom és környéke gazdasági és kulturális életének fellendítésében. Meggyőződésünk, hogy a művészet támogatásával hozzájárulunk a gazdasági és üzleti környezet fejlődéséhez is, hiszen a kulturális események a helyi közösség és az egész társadalom életminőségét is javítják.

 

Az elmúlt évek jelentősebb támogatásai:

 

Rendszerváltoztató éveink Japánból nézve

Különleges sajtótörténeti kiállítás a MÚOSZ székházában, 2015 januárjában.

 

Tavaszi Hangok

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló japán hallgatók közreműködésével évente megrendezett tavaszi hangverseny több mint egy évtizedes múltra tekint vissza.

 

Vinum Ister–Granum Regionis Borlovagrend

A Mária Valéria Híd 2001-es újjáépítése nyomán közelebb kerültek egymáshoz a Duna két partján élő szőlőtermelők és borosgazdák. A 44 magyar és 43 szlovák településsel megalakult Ister–Granum eurorégió közös borlovagrendjeként jött létre a Vinum Ister–Granum Regionis Borlovagrend. A Magyar Suzuki büszkén támogatja az immár hagyományos párkányi borászbált.

 

 

XIX. Esztergomi Fotográfiai Biennálé

A biennálé Táj–Élmény pályázatának legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás 2014 augusztus végén két helyszínen, a MNM Vármúzeum Rondella Galériájában és a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. A kiállítás egyik fő támogatója a Magyar Suzuki Zrt. volt.

 

Helyi rendezvények, programok

A Magyar Suzuki Zrt. rendszeresen támogatja a helyi civil társadalom által szervezett nyári programokat, fesztiválokat:

Hagyományos Lampionos felvonulás és utcabál
Gyermeknapi kavalkád
Nyárnyitó fesztivál
Szent István Napi Borfesztivál
Lecsó gasztronómiai fesztivál
Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál
Ízek Korok Hangulatok
Borhíd Fesztivál és Borünnep