Szűkebb környezetünkben kiemelt figyelmet szentelünk a kulturális kezdeményezéseknek. Meggyőződésünk, hogy a művészet támogatásával hozzájárulunk a gazdasági és üzleti környezet fejlődéséhez is, hiszen a kulturális események a helyi közösség és az egész társadalom életminőségét is javítják. Az ilyen irányú tevékenységünkkel emellett szeretnénk megtalálni és a művészet segítségével megmutatni a japán és a magyar kultúra értékeit, erősségeit és találkozási pontjait.

2022-es kulturális támogatás

XXII. Esztergomi Fotográfia Biennálé

2022. szeptember 9-én Manu-típia címmel nyílt meg az Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában a 22. Esztergomi Fotográfia Biennálé.

A pályázati felhívásban minden 5 évnél nem régebbi, hivatalosan nem publikált, archaikus technikával és kézműves eljárással készült alkotást vártak.

 

 

Korábbi évek kulturális támogatásai

Misztikummal fűszerezett kiállítás Esztergomban

150 éves a Japán és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat. Ukiyo-e. A japán szó annyit tesz magyarul, hogy „a lebegő, tünékeny világ képe”, egyben művészeti irányzat. Magyarországon eddig példanélküli tárlat nyílt az esztergomi Duna Múzeumban, ahol bárki bepillantást nyerhet a 19-20. századi európai művészeket is megihlető, izgalmas irányzat világába. A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulója apropóján életre hívott kiállítás, és az alapjául szolgáló pályázat támogatója a Magyar Suzuki Zrt.

Bővebben

 

Tavaszi Hangok

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló japán hallgatók közreműködésével évente megrendezett tavaszi hangverseny több mint egy évtizedes múltra tekint vissza.

Főszékesegyházi Kincstár

A Kincstár is részt vett az országos méretet öltő Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatban. A fő program a Bazilika fényfestése volt, mely során a Bazilika oszlopcsarnoka valamint a kupolái különböző színekbe öltözött. A fentiek mellett orgonakoncerttel, különböző témájú tárlatvezetésekkel, és számos gyermekprogrammal várták a látogatókat.

Esztergomi Várszínház

Az Esztergomi Várszínház egy 30 éves szabadtéri színház. Esztergomban minden évben széles körű kulturális programot szerveznek nyáron. A Magyar Suzuki Zrt. évek óta támogatója a szabadtéri színháznak.

Hagyományos Lampionos felvonulás és utcabál

Az esztergomi Lampionos Felvonulás több évtizedes múltra tekint vissza. Minden évben április 30-án napnyugtakor kerül megrendezésre. A rendezvényen feldíszített és kivilágított vízialkalmatosságok vonulnak fel az esztergomi Kis-Dunán.

Akkor és Most Veterán Járműkiállítás

Időutazásra invitáló veterán ritkaságok, izgalmas rally autók, hangulatos koncertek, közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési és katasztrófavédelmi akcióprogramok, valamint számos, a család minden tagját megmozgató sportlehetőségek jellemzik Akkor és Most Járműkiállítást.

Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál

Ahogy neve is mutatja a rendezvény célja, hogy bemutassa a különféle művészeti ágakat, azok jeles képviselőinek felvonultatásával egy összművészeti fesztivál szerepét töltse be. Képzőművészet, zene, tánc, színművészet – minden területen azonos hangsúllyal próbálják több generáció számára élvezhetővé, interaktívvá tenni a kulturális és művészeti programokat.

Ízek, Korok, Hangulatok

Ízek - Korok - Hangulatok elnevezésű rendezvényünk a hagyományok megőrzésére és felelevenítésére törekszik, más-más történelmi korszakok felidézésével. Itt a családoké a fő szerep, különböző generációk számára biztosít igényes szórakozási lehetőséget. A gasztronómia a vásártéren kóstolható finomságok által jelenik meg a Rendezvényen. A fesztivál szerves részét képezik a koncertek, a hazai könnyűzene nagyjai lépnek évről -évre színpadra.

Esztergomi Ádventi vásár

Az Adventi vásár Esztergom város feldíszített Főterén kerül megrendezésre az adventi időszakban. Koncertekkel és ingyenes korcsolyapályával várják az érdeklődőket.