Újabb csúcsinnováció a Suzukitól: bemutatkozik a DF300B hajómotor

A Suzuki Motor Corporation bemutatja új, 300 lóerős, csúcstechnológiás DF300B hajómotorját, amely a márka vezető termékének, a DF350A forradalmi technológiáját ötvözi egy 300 lóerős hajómotor teljesítményével. A hagyományos benzinüzemű DF300B típusú külmotorokat 2019 végétől gyártják Japánban, a Suzuki Kosai üzemében, és világszerte értékesítik majd.

A DF300B egy nagyteljesítményű hajómotor, amelyet azon ügyfelek számára alkottak, akik a DF350A csúcsmodell fejlett technológiáját ezen teljesítményosztályban is el szeretnék érni.
A nagy hatékonyságú, ellentétes irányban forgó hajócsavarok (Suzuki Dual Prop System), valamint a kompakt, kétlépcsős lassító áttétel (2-Stage Gear Reduction) kombinációjával jelentős mértékű tolóerőt képes biztosítani, ennek köszönhetően nagyobb hajótestekre is felszerelhető. Hagyományos benzinüzemű motorként több országban és régióban is elérhető lesz a vásárlók számára, így használata is szélesebb körben válik lehetővé, legyen szó akár üzleti, akár szabadidős tevékenységekről.

A DF300B hajómotorokat 2019 végétől gyártják Japánban, a Suzuki Kosai üzemében, és világszerte elérhető lesz majd a hajózás és a sebesség szerelmeseinek.

A DF300B főbb jellemzői
– Nagy hatásfokú, ellentétes irányban forgó hajócsavarok (Suzuki Dual Prop System), amelyek hatékonyan alakítják át a motor teljesítményét tolóerővé.
– Kétlépcsős lassító áttétel (2-Stage Gear Reduction), amelynél a fogaskerék-áttétel először a főtengely és a hajtótengely között csökken (1. lassítási szakasz), amelyet egy újabb lassítás követ a hajtóműházban (2. lassítási szakasz), így jelentős teljesítmény és hatékonyság érhető el a nagy átmérőjű hajócsavarokkal.
– Kompakt, 4390 cm3-es, négyütemű, hagyományos benzinnel üzemelő hathengeres V-motor, amely 300 lóerős teljesítmény leadására képes.