Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Yoshinobu Abét nevezték ki a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatói posztjára. Az előző vezérigazgatót, Naoyuki Takeuchit előléptette az anyavállalat, a Suzuki Motor Corporation.

 

A fennállásának 25. évét ünneplő Magyar Suzuki Zrt. új vezérigazgatót kapott Yoshinobu Abe személyében. Abe úr 1978 óta dolgozik a Suzuki Csoport berkeiben: számos posztot töltött már be a japán központban csakúgy, mint nemzetközi vonalakon. A tokiói Sophia Egyetemen végzett nemzetközi közgazdász szakon.

Abe a Suzuki Motor Corporation Globális Autó Marketing Divíziójánál kezdte pályafutását. Karrierjének első 12 évében szakmai tapasztalatot szerzett a közép- és dél-amerikai piacokon, majd az észak-amerikai piac következett, valamint indiai és pakisztáni projektek. 1990-ben Abe urat az új-zélandi és ausztrál üzleti műveletek vezetőjévé nevezték ki a Suzuki Motor Corporation hamamatsui központjába, majd 1992-ben a Suzuki New Zealand vezérigazgatója lett. 1997-ben visszatért Hamamatsuba a Globális Autó Marketing Divízióhoz az észak-amerikai piac felelőseként, majd az American Suzuki értékesítési és marketingigazgatója lett. Két évvel később kinevezték a Suzuki Canada vezérigazgatójává, négy évvel ezután pedig, 2004-ben a Suzuki India projekt vezetője lett. 2010-ben végül ő lett a Suzuki Great Britain vezérigazgatója is.

Jelenleg a Suzuki Europe elnöke; ezzel a funkciójával párhuzamosan fogja ellátni a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatói feladatait.

Nős, három gyermek édesapja. Szabadidejét szereti dalszerzéssel tölteni, több hangszeren is játszik.