TIZENKETTŐ, DE NEM TUCAT!

Tizenkettedszer is parádés mezőny jött össze az immár másodízben nyolc együttest felvonultató Puskás–Suzuki-kupán. A torna tavalyhoz hasonlóan interkontinentális lesz – a brazil Flamengo ismét elfogadta meghívásunkat – ugyanakkor a közép-, illetve kelet-európai régiót a hagyományosan induló két magyar gárdán kívül a Hagi Akadémia és az NK Osijek is képviseli június 6. és 10. között.

Méltán állíthatjuk: a tavaly indult nyolccsapatos forma újabb előrelépés volt a Puskás–Suzuki-kupa immár több mint egy évtizedes történetében. A „menü” a futball ínyenceinek számára az idén is ínycsiklandozó: a bevezetőben említett hármason kívül „alanyi jogon” ott lesznek azok a klubok, melyeknek színeiben Puskás Ferenc játékosként és edzőként a legnagyobb sikereit érte el: a Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz U17-es csapatai a kezdetek óta velünk együtt részt vesznek a pünkösdi futballünnepen. A bajor sztárklub, a Bayern München immár harmadszor adta le nevezését az eseményre, két év után tér vissza a valaha volt legjobb román labdarúgó által alapított Hagi Akadémia, s első ízben üdvözölhetjük a résztvevők között horvát partnercsapatunk, az Eszék tizenhét éven aluli reménységeit.

„A Magyar Suzuki már több mint egy évtizede támogatja a Puskás Akadémiával karöltve a világ legnépszerűbb sportjának hazai utánpótlás-nevelését, a magyar foci megújulását, az innovációt. Tesszük ezt azért, mert kollégáimmal együtt jól tudjuk, hogy az innováció minden téren a jövő záloga. Tizenkét éve álmodtunk egy nagyot, és közösen elértük ezt a célt: a PSK neves nemzetközi kupává nőtte ki magát, számos leendő világklasszis labdarúgó villantotta már meg tehetségét az elmúlt jó egy évtized alatt. Meggyőződésem, hogy a jövő focilegendái most is ott lesznek majd Felcsúton, én pedig örülök, hogy első szurkolóik egyike lehetek” – osztotta meg gondolatait köszöntőbeszédében Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A június 6-ai, csütörtöki nyitónapon tehát ismét útjára indul a labda Európa egyik legnagyobb presztízsű utánpótlástornáján, hogy aztán pünkösdhétfőn gazdára találjanak az érmek, s a részt vevő fiatalok mellett a nézők is életre szóló élménnyel gazdagodjanak.


Beosztás

A csoport
Puskás Akadémia
FC Bayern München
Eszék
Panathinaikosz


B csoport
Budapest Honvéd
Real Madrid
CR Flamengo
Hagi Akadémia

2019. május 15.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK
Különleges játékra hívjuk szurkolóinkat a Puskás–Suzuki-kupa mérkőzéseinek ideje alatt. Kódfeltöltős nyereményjátékunk során a legszerencsésebbek akár egy Suzuki Vitarát is nyerhetnek – számos más értékes ajándék mellett. Ha Ön is szeretne nyerni, nem kell mást tennie, mint U17-es csapatunk legalább három mérkőzésére kilátogatni a Pancho Arénába, s az ott kapott kódot feltölteni a Puskás Akadémia oldalára. Ha három mérkőzésen nem tud részt venni, akkor se csüggedjen, ez esetben a tizenegy másik ajándék közül is az Öné lehet valamelyik.