Szakközépiskolai képzést támogat a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. újabb autót ajánlott fel szakközépiskolás diákok autóipari tanulmányainak támogatására. Több mint tizenöt éve tart az együttműködés a Magyar Suzuki és a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium között. Az autógyár által adományozott tanulóautók az iskola autótechnikus, autószerelő és karosszérialakatos szakmákat elsajátító diákjainak elméleti és gyakorlati képzését segítik.

Több mint tizenöt éves múltra tekint vissza a Magyar Suzuki Zrt. és a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium között létrejött együttműködés.

 

2012 előtt a Magyar Suzuki jelentős mértékű szakképzési hozzájárulással támogatta az iskolában folyó szakmai oktatást. Az utóbbi években gyakorlati képzéssel egybekötött gyárlátogatást szervez az autógyár a diákok számára, amelynek során a Suzuki oktatóbázisán élesben találkozhatnak az autószerelési technikákkal; mindemellett tanulóautókkal segíti a váci intézményben zajló gyakorlati oktatást.

 

Az első generációs Swift, Ignis és Wagon R+ modellek után idén tavasszal egy újabb Swift érkezik az esztergomi gyárból az iskolába. Az autók segítik a diákokat szakmai tudásuk elmélyítésében. Az esztergomi autógyárba havi rendszerességgel érkeznek iskolai csoportok is, a tanulók itt a Magyar Suzuki munkatársainak vezetésével gyakorlati képzésben vesznek részt.

 

A képzés színvonalát jelzi, hogy tanulmányaik befejezését követően szinte minden diáknak sikerül elhelyezkednie autóipari vállalatoknál.