Novák Katalin a Magyar Suzukihoz látogatott

Novák Katalin köztársasági elnök kétnapos Komárom-Esztergom megyei hivatalos látogatása során a régió nagyvállalataival és vezetőivel is egyeztetett. Az államfő a program részeként a Vitara és az S-CROSS modelleket gyártó esztergomi üzemünkbe is ellátogatott.

A KSH adatai szerint 2020 óta Komárom-Esztergom az egyik legnagyobb beruházó megye az országban. Stabil munkáltatóként és befektetőként a térség vállalatainak – így cégünknek, a Magyar Suzukinak is - nagy szerepe van a magyar gazdaság teljesítményének erősítésében.

Novák Katalin a nagyvállalatok számára indított, és Esztergomban megtartott konzultációt követően vállalatunkhoz is ellátogatott, hiszen a Magyar Suzuki az ország egyik legnagyobb árbevételű cége és a megye egyik legnagyobb munkáltatója. Ittléte alatt gyárlátogatáson vett részt, találkozott munkatársainkkal valamint bemutattuk vállalatunk társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit. Szó esett többek között a Magyar Suzuki és anyavállalatunk dekarbonizációs törekvéseiről és a közeljövőben tervezett energiahatékonysági fejlesztéseinkről.