Magyar Érdemrendet kapott Osamu Suzuki

Az államfő és a kormányfő tűntette ki a Suzuki leköszönt elnök-vezérigazgatóját a Sándor-palotában

A Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója Toshihiro Suzuki és Osamu Suzuki vezető tanácsadó, leköszönt elnök-vezérigazgató a napokban Magyarországra látogatott. Itt tartózkodása alatt Osamu Suzuki, Magyarország hamamatsui tiszteletbeli főkonzulja június 8-án ünnepélyes keretek között átvette a Magyar Érdemrend polgári tagozat kitüntetést a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnöktől és Orbán Viktor miniszterelnöktől a japán-magyar gazdasági kapcsolatok elmélyítése terén végzett folyamatos munkájáért.


A járványhelyzet miatt két év kihagyás után kerülhetett sor ismét az anyavállalat elöljáróinak szokásos éves látogatására a Magyar Suzukinál. A japán vezetők június 7-én bejárták az esztergomi gyár üzemegységeit, valamint egyeztettek a magyar leányvállalat Suzuki cégcsoportban betöltött szerepéről, jövőjéről, illetve az elkövetkezendő időszak kihívásairól.


Ittléte alatt a Sándor-palotában tüntette ki az államfő és a kormányfő Osamu Suzukit. A Suzuki cégcsoport korábbi elnök-vezérigazgatója harmadik alkalommal részesült állami elismerésben. A ceremóniát követően Orbán Viktor díszvacsorán látta vendégül a Suzuki japán vezetőit a Karmelita kolostorban.