Ismét Suzuki modell lett az év közönségkedvence

Újabb sikert könyvelhet el a Magyar Suzuki Zrt.. Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által harmadik alkalommal meghirdetett Év Magyar Autója verseny közönségdíját a Suzuki S-Cross nyerte el, az Év Magyar Autója 2022 kategóriában pedig a képzeletbeli dobogó második helyét foglalhatta el.

A versenyre 26 márka 58 jelölést adott le, idén két hazai autógyártó nevezett autót a díjra. 7 kategóriában hirdettek nyertest, hat díjat az autós újságírókból álló 5 tagú független szakmai zsűri, a hetediket pedig a közönség szavazta meg.

Az Év Magyar Autója Közönségdíj 2022 kategória győztese a lágy hibrid meghajtású Suzuki S-Cross lett. A februárban zajlott online szavazáson, melyen több mint hatezren vettek részt, az esztergomi gyár modellje fölényes szavazatelőnnyel győzött 58 nevezett autó közül.

Az Év Magyar Autója kategóriában a korábbi nyertes SX4 S-Cross és a tavalyi győztes Suzuki Vitara után idén a Suzuki S-Cross szállt versenybe és végül ezüstérmet vihetett haza.

Az Év Magyar Autója választáson további 4 kategóriában (Magyar Év Autója, Év Zöldautója, Év Beszállítója, Év Autós Marketing/PR-szakembere) a szakmai zsűri választotta ki az adott kategória legjobbját. A Magyar Év Autója 2022 választás kis szabadidő-autó kategóriájában a Suzuki Vitara előkelő negyedik helyezést ért el.