Díjat nyert a Magyar Suzuki a 2019-es Japán – Közép-Kelet-Európa Befektetési Csúcstalálkozón

Az idén először megrendezett Japán – Közép-Kelet-Európa Befektetési Csúcstalálkozó és Díjátadó (Japan – CEE Investment Summit & Awards) a határokon átívelő befektetések és együttműködések elismeréseként és támogatásaként jött létre. A tokiói eseményen a Magyar Suzuki Zrt. is rangos elismerésben részesült.

A Japán – Közép-Kelet-Európa Befektetési Csúcstalálkozó és Díjátadó az amerikai tulajdonú független médiacsoport, a CEE Business Media szervezésében jött létre a globális beruházók és a közép-kelet-európai országok közti befektetési kapcsolatok erősítése érdekében. A közép-kelet-európai régióban Japán a harmadik legnagyobb külföldi befektető.

Az április 25-i rendezvényen a különféle osztályban nevezett, szűkített listára felkerülő 49 japán cég közül 22 vállalatot díjaztak 9 kategóriában, melyről a 19 főből álló VIP zsűri döntött. Kiemelkedő elismerés, hogy a Magyar Suzuki Zrt. díjat nyert A legjobb közép-kelet-európai autóipari befektetők kategóriájában, melyben olyan vállalatok szerepeltek a jelöltek között, mint a Toyota Motor Manufacturing Poland, a Honda Motor Europe, vagy a Pilkington Automotive Poland.

A közép-kelet-európai országok egyre inkább a japán nagyvállalatok befektetéseinek elsődleges helyszínévé válnak az autóipar, a gyártás, a csúcstechnológia, az üzleti szolgáltatások, és az energiaipar szektorában. Lengyelország mellett például Magyarország, valamint Csehország, Románia és Szlovákia is a japán cégek legfontosabb befektetési célpontjai. Mindezek okán rendkívül nívós elismerés, hogy a Magyar Suzuki Zrt.-t A legjobb közép-kelet-európai autóipari befektetők közé választották.