A Suzuki csatlakozott az indiai kisteherautó szegmenshez: piacra dobja a SUPER CARRY kisteherautót

A Maruti Suzuki India – a Suzuki Motor Corporation leányvállalata – a vállalat történetében először csatlakozik a kisteherautó szegmenshez. A Maruti Suzuki bejelentette, hogy megkezdi első kisteherautó szériájának gyártását. Kezdetben a járművet csak három városban (Ludhijána, Ahmadábád és Kalkutta) fogják árusítani, értékesítési területét fokozatosan terjesztik ki.

 

 

[IMAGEGALLERY]

A SUPER CARRY-t egy kéthengeres, 800 köbcentis dízelmotor hajtja, karosszériájának súlya pedig megfelelő teherszállítási kapacitást, remek kormányozhatóságot és stabilitást biztosít. A tágas utastér kialakításának köszönhetően hosszabb utak során is kényelmesen utazhatunk. Mindennek köszönhetően a kisteherautó praktikus és felhasználóbarát.

India haszongépjármű piaca a 2015-ös pénzügyi évben megközelítőleg 700.000-es darabszámra nőtte ki magát. A Maruti Suzuki személy- és MUV (Multi Utility Vehicle), azaz többféle felhasználási módú gépkocsik gyártása mellett haszongépjármű-gyártással igyekszik az indiai vásárlók igényeit kielégíteni. A SUPER CARRY-t a Harijána állambeli Gurgáon városban gyártja a Maruti Suzuki.

A SUPER CARRY főbb műszaki adatai:

Hosszúsága

3800 mm

Csúcsteljesítmény (kW/percenkénti fordulatszám)

24/3,200

Szélessége

1560 mm

Maximális nyomaték (Nm/percenkénti fordulatszám)

75/2,500

Magassága

1865 mm

 

 

Tengelytáv

2110 mm