A Magyar Suzuki Zrt. állásfoglalása

Az elmúlt hónapok fokozott politikai indíttatású érdeklődése vállalatunk irányába meggyőződésünk szerint rendkívül káros minden független gazdasági szereplő számára, éppen ezért minden ilyen indíttatású megkeresést határozottan visszautasítunk.

A termelés folyamatosságának fenntartása és munkatársaink védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. most is, mint ahogy fennállása óta folyamatosan, távol tartja magát minden politikai jellegű vagy akként értelmezhető megnyilvánulástól.

A gazdasági élet szereplőinek folyamatos indokolatlan zaklatása, üzemszerű működésének akadályozása a munkahelyek védelme és a termelés szempontjából teljesen kontraproduktív, hiszen a hangulatkeltés nem épít, hanem munkahelyeket veszélyeztet.

A Magyar Suzuki Zrt. betartja a hatályos magyar jogszabályokat, és egyaránt elvárja ugyanezt mindenkitől, aki a vállalat ügyei iránt érdeklődik.

A Magyar Suzuki Zrt. hosszú évtizedek óta stabil, megbízható gazdasági szereplő. Esztergomi gyára a legrégibb múltra visszatekintő, teljes vertikumú autógyártást megvalósító üzem Magyarországon, jelenleg az egyetlen európai gyártóbázis, pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-ellátó központ.

A vállalat az egyik legmeghatározóbb munkáltató a régióban és az országban is, több mint 27 éve biztosít stabil és hosszútávú munkalehetőséget a munkavállalóknak. A folyamatos párbeszédnek és a munkakörülményeknek köszönhetően saját dolgozóink 71%-a több mint 10 éve munkatársunk.

Eredményeinket és sikereinket legnagyobb részben munkatársainknak köszönhetjük. Az elmúlt években számos olyan intézkedést hoztunk, amelyet a dolgozóinkkal és az Üzemi Tanáccsal folytatott állandó és fejlődő párbeszéd eredményezett, többek között 2018-ban és 2019-ben együttesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtottunk végre a fizikai dolgozóink körében.

Azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket gyártunk és értékesítünk, köztük hazánk legnépszerűbb autóit, a Vitarát és az SX4 S-CROSS-t is. Mindezekkel közel 70 hazai beszállító partnerünknek és több mint 10 ezer magyar ember számára nyújtva biztos megélhetést.