A Magyar Suzuki dolgozói együtt tesznek a jó célokért

Környezet- és egészségtudatos kampányok az esztergomi gyárban

Egy nagyvállalat hosszútávon sikeres működésében kiemelt szerepet érdemelnek a kollégák együttműködését, szakmai fejlődését szolgáló kezdeményezések. A Magyar Suzuki Zrt.-nél rendszeresek az olyan programok és aktivitások, amelyek a csapatmunka értékein alapulnak. A mindennapi munkavégzés mellett a vállalatnál szem előtt tartják a kompetenciák fejlesztését és a fenntartható fejlődést.
A Magyar Suzuki környezet- és egészségtudatos akciójának célja, hogy olyan programokat biztosítson a kollégáknak, amelyek erősítik az együvé tartozás érzését. További szempont, hogy emlékezetes élményekkel és hasznos tudással is gazdagodjanak a munkatársak.

Sikerrel zárult környezetvédelmi kampányunk
32 kg lejárt szavatosságú gyógyszer, 14 kg használt elem és 131 kg használt ruha, ezekkel az eredményekkel zárult a Suzuki-gyárban egy héten át tartó környezetvédelmi akció. A júniusi megmozdulás során az esztergomi üzemben dolgozók kijelölt pontokon gyűjtötték a gyógyszerhulladékot, az elhasznált elemeket, és a már megunt ruhaneműket. Utóbbiakat a vállalat a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatja el a rászorulóknak. A veszélyes hulladékot szintén az erre a célra dedikált helyekre továbbította a cég a releváns szervezetek bevonásával.

Testmozgás és természetjárás együtt
A vállalat a környezetvédelmi akciókon túlmenően az egészséges táplálkozás és megfelelő testmozgás jótékony hatásaira is odafigyel a munkatársaknak szóló kezdeményezéseivel. Edukatív kommunikációval készíti elő a vállalat a konkrét programokat, mint például a tervek között szereplő egymás közti receptcsere fórumának megteremtését. Mindemellett idő közben első alkalommal megvalósult a SUZUKI FITT-LESZ NAP is az Esztergomi Sportparkban. A rendezvényen öt különféle mozgásformát próbálhattak ki együtt a kollégák, szakavatott edzők segítségével.

„A dolgozók részéről korábban is nagyfokú nyitottságot és támogatást tapasztaltam a természet megóvása és a fenntartható fejlődést szolgáló kezdeményezések kapcsán. Itt van például a nagy érdeklődéssel kísért Kalandra Fel, Suzuki! negyedévente megrendezésre kerülő dolgozói kirándulássorozatunk. A túrákon a testmozgás mellett a kollégák a környezettudatos természetjárásba is bővebb betekintést kapnak, ugyanis egy külsős, geológus szakértő kíséri őket. A kollégák igénye és a belső fórumok visszajelzése alapján döntöttünk úgy, hogy ezt egy következő szintre emeljük. Büszkék vagyunk a Magyar Suzuki Zrt. dolgozóira, hogy most a gyűjtés alkalmával is megmutatták, közösen, azonos célokért munkálkodva mennyi mindenre vagyunk képesek” - osztotta meg a témával kapcsolatos gondolatait Ladányi Krisztina, a vállalat Kompetencia- és Szervezetfejlesztés egységvezetője, egyben a kampány kezdeményezője.