A Magyar Suzuki csapata közösen is tesz a fenntartható jövőért

A Suzuki világszerte a fenntarthatóság elvét szem előtt tartva az egyre környezettudatosabban, gazdaságosabban előállítható és üzemeltethető járművek fejlesztésére törekszik. Amellett, hogy a Magyar Suzuki is ezen elvek mentén folyamatosan optimalizálja a működését, a Suzuki közössége külön figyelmet fordít a veszélyes hulladék gyűjtésére. A kollégák összefogásával évek óta, zajlik a szervezett gyűjtés, amelyet mindig a környezetvédelmi világnap alkalmával összesítenek.

A fenntarthatóság a modellek előállítása és üzemeltetése során is fontos
A környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalatként a Magyar Suzuki anyavállalata is kiveszi a részét egy tisztább, zöldebb jövő megteremtésében. A vállalatcsoport jelenleg világszerte a károsanyag-kibocsátás csökkentésére koncentrál mind az általa gyártott autók, mind azok előállítása során. Ennek szellemében a Magyar Suzuki komoly eredményt ért el a VOC, azaz az illékony szerves vegyületek kibocsátásának csökkentése terén a tavalyi évben, hiszen éves szinten 2018-hoz képest 2019-ben 15%-kal csökkent e vegyületek kibocsátása az esztergomi gyárban.

A munkatársak is összefognak egy zöldebb jövőért
A Magyar Suzuki munkatársak összetartó közössége a mindennapokban is sokat tesz a környezet megóvásáért. Gyűjtik például a használt olajat, ennek elhelyezése ugyanis – környezetszennyező hatása révén – komoly problémát jelent a háztartásokban. A Suzuki csapata egy év alatt figyelemreméltó közel 500 liter használt sütőolajat gyűjtött össze és küldött újrahasznosításra.

Ezen kívül a Suzuki irodáiban kihelyezett használtelem-gyűjtők segítik a veszélyes hulladék megfelelő tárolását. Az elmúlt két év során 850 kg használt elemet gyűjtöttek össze a kollégák.