A Celerio a Bangkoki Nemzetközi Autókiállításon

A 2014. március 25-én nyíló Bangkoki Nemzetközi Autókiállításon a Suzuki Motor Corporation thaiföldi leányvállalata, a Suzuki Motor (Thailand) az új Celerio kisautót állítja ki.*

A Celeriót az egész világon forgalmazni fogják. A kisautó alapja a 2013 novemberében tartott Thaiföldi Nemzetközi Autókiállításon debütált A:Wind tanulmányautó. A karosszéria szerkezetét és kiképzését bátor belső és külső tervezéssel úgy alakították át, hogy az apró kocsi tágas utas- és csomagteret kínáljon.

Az újonnan kifejlesztett, könnyebben kezelhető ötsebességes kézi váltó mellett a modellt osztóművel szerelt fokozatmentes automata váltóval is értékesítik, ami a thaiföldi piacon igen elterjedt. Ezzel a két váltótípussal és újonnan fejlesztett egyliteres motorjával a kocsi 100 kilométeren 5 liter üzemanyagot fogyaszt, amivel megfelel a helyi kormányzat által támogatott „eco-car” projekt követelményeinek.

A Suzuki 2012 márciusában kezdte meg a Swift „eco-car” gyártását és forgalmazását thaiföldi leányvállalatában; 2013-ban mintegy 50 ezret gyártott ebből a típusból. A Celerio a Swift után a második „eco-car”, gyártása 2014 májusában indul. A Suzuki európai specifikációval is gyártani tervezi a modellt, forgalmazása 2014 második felében indul.

 

*Sajtónap: március 25., közönségnapok: március 26 – április 6.