Team Toth Suzuki első versenye – MX OB, Monor

Az idei MX Magyar Bajnokság első fordulóján jól indított azújként debütáló Team Toth Suzuki, akiket a Magyar Suzuki Zrt. is büszkén támogat. Tóth Ádám csapatfőnök két reménysége MX 1-ben a 16 éves Szőke Márk, MX 2-ben 20 éves Pergel Márk. A csapat már szombaton megérkezett a helyszínre, és már a verseny előtti napon is remek hangulat övezte a versenysátrat. Vasárnap reggel megkezdődött a szabad, illetve mért edzés.

MX 2-es kategóriában Pergel Márk összetettben 6., Junior MX 2-ben pedig a 2. helyre kvalifikálta magát, nem sokkal lemaradva az első Rozgonyi Ákostól. MX1-ben Szőke Márk 4. helyen végzett az időmérés alapján. A versenyt az MX 2-esek kezdték, P. Márk rajtja jól sikerült, de az első kanyarban sajnos elcsúszott és utolsó helyről indult a mezőny után. A tempója meggyőző volt, mindazok tükrében, hogy a versenyt a féltávtól szemüveg nélkül teljesítette, de így is sikerült a Juniorok között a 2. helyre feljönnie. A második futam rajtja problémamentesen ment, megúsztáka fiúk bukás nélkül, bár most is a versenytársak mögül kellett előre jönni, de sikerült felzárkózni a 2. helyre.

MX 1-es futamban Szőke Márk negyediknek rajtolt és ezt a pozíciót végig tartotta, de neki is a futam felétől szemüveg nélkül kellett mennie, amit tudunk, hogy nem egyszerű feladat. A második futam már jobban alakult, látszott, hogy az első futamban a szemüveg hiánya mekkora hátrányt tudott okozni. Sz. Márk ebben a futamban sokkal stabilabb és gyorsabb volt és a két szlovén versenyző mögött, a legjobb magyarként a 3. helyen végzett.

Összességében Tóth Ádám meg van elégedve a csapattal, a csapaton belüli hangulattal. Következő versenyen találkozhatunk a Team TothSuzuki-val május 10.-én Nagykanizsán.