Suzuki ORFK-OBB Motoros Fesztivál – Igazán nagyot szólt

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre és minden eddiginél nagyobb érdeklődés fogadta az idei SUZUKI ORFK-OBB MOTOROS FESZTIVÁL eseményét. A ragyogó időben a színes programokat biztosító családi élménynapra másfélezer érdeklődő érkezett, az ingyenes pályamotorozáson pedig közel ezren rótták a köröket a Hungaroring pályacsíkján.

 

„A pályamotorozás nem verseny, hanem a határok megismerése, tudásod fejlesztése!” Ezzel a jelmondattal vehették birtokba a résztvevők a versenypályát, akik a „Szabad menet” előtt a pályahasználat szabályainak megismerésével kezdtek neki a lendületes motorozásnak, a „Felvezetéses menetben” pedig instruktorok mögött haladva ismerhették meg a pálya ideális íveken való használatát.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Suzuki és a Hungaroring közös szervezésében a kicsik és felnőttek a gazdag programkínálatából válogatva „tanulhattak” a Rendőrmotoros ügyességi pályán, a Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pályán és a gyerek ügyességi pályán, valamint láthatták Kulman Miki látványos „lángoló” kaszkadőr bemutatóját.

„Az időjárás idén végre kegyes volt hozzánk, így egész napos napsütésben motorozhatott díjtalanul a több mint 800 motoros a Hungaroring versenypályáján ellenőrzött körülmények között. Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy évről évre csökkenteni tudjuk a motoros balesetek számát, ahogyan ezzel a rendezvénnyel is tesszük.” mondta el Fleischer Jefte a Magyar Suzuki Zrt. regionális motorkerékpár marketing managere.

A kiállítások középpontjában a legújabb Suzuki motorkerékpárok is felsorakoztak, így sokan vehették szemügyre kedvencüket vagy ülhettek a nyeregbe egy próba illetve a fotók kedvéért. A kiállításon motorkiegészítő termékekkel valamint az ECSTAR prémium termékeivel is megismerkedhettek a látogatók. A Hungaroring környezetében a legtöbb figyelmet természetesen az új GSX-R1000 kapta, de a többi népszerű modell, mint a V-Strom 650, a GSX-S750, az SV650 is számos kedvelőre talált a HAYABUSA, a GSX-S1000, a 2016-os GSX-R1000 és a BURGMAN 650 mellett.

A versenykörnyezetből nem hiányozhattak a valódi versenygépek sem, így a Team Toth Suzuki csapatában versenyző Pergel Márk RM-Z 450-ese és a H-Moto Team-ben versenyző Bódis Ricsi legújabb fejlesztésű gyári Suzuki GSX-R1000 motorja is testközelből volt megtekinthető a rendezvényen.

Valóban elmondhatjuk, hogy egy igazán kitűnő napot tölthettünk el együtt és a visszajelzések alapján mindenki élményekkel gazdagon távozott, hozzátéve a gondolatot, miszerint remélik, hogy jövőre is találkozunk!

Addig is a Hungaroring kapui nyitva állnak a motorosok előtt, illetve nyílt napjaikon szeretettel látják a motorozás szerelmeseit, amivel a nem titkolt cél az, hogy minden érdeklődő biztonságos körülmények között készülhessen fel a közutakon várható veszélyekre.

Ilyen volt az idei MOTOFEST - A hely ahol jól éreztük magunkat!