MotoGP győzelem Silverstone-ban

Alex Rins a MotoGP Brit Nagydíj utolsó körének utolsó kanyarjában zseniális manőverrel futott be Marquez előtt, a futamgyőzelemmel pedig újra a világbajnoki összetett harmadik helyén áll a Suzuki versenyzője.

Elképesztő győzelemmel zárult a gyorsasági motoros-világbajnokság Brit Nagydíjának vasárnapi futama, mivel Alex Rins az utolsó métereken hagyta le a vb-éllovas riválisát. A bravúros előzést kétszer is sikerült Rinsnek végrehajtani, mivel a GSX-RR nyergében elképesztő kanyartempóval válaszolhatott ellenfele kigyorsításokkor szerzett előnyére.

Az év eleji versenyeket követően Rins már a világbajnoki összetett harmadik helyén motorozott, így érezhető volt, hogy a Team Suzuki Ecstar munkáját siker koronázza a 2019-es MotoGP szezonban. A sikerhez vezető út persze nem mindig zökkenőmentes, így ez idáig a versenytechnika bizonyított, az újabb futamgyőzelem pedig mostanáig váratott magára. Alex Rins, a Team Suzuki Ecstar versenyzője fantasztikus csatát követően utasította maga mögé a címvédő, ötszörös vb-győztes ellenfelét, aki az utolsó pillanatokig védte pozícióját. A Suzuki pilótája végül 0.013 másodperccel nyerte meg a futamot és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Rins így nyilatkozott a versenyt követően:

A győzelem mindig egy leírhatatlan állapot, amely számomra a MotoGP-ben még rendkívülibb érzés. Ezt először Austinban tapasztalhattam meg, ahol a csapattal együtt ünnepelhettük a sikert. Ez volt az első győzelmem a MotoGP-ben, ráadásul egy igazán felejthetetlen élmény. A Valentino Rossi elleni harc felejthetetlenné tette a győzelmünket és még különlegesebbé tette az a tény, hogy egy olyan verseny történt mindez, ahol nem is volt igazán magas elvárásunk.

Ugyanez történt Nagy-Britanniában is. Minden adott volt ahhoz, hogy versenyképesek legyünk és harcoljunk a dobogóért. A verseny az elejétől a végéig izgalmas volt, így a futam rajtját követő balesetet elkerülve az volt a célom, hogy Marc közelében maradjak. Valentino után következett Marquez üldözése. Később a versenyen, világossá vált, hogy hol tudok gyorsabb lenni mint ő, így a legutolsó kanyarban belülről támadva sikerült a riválist megelőzni. Álmaimban sem lehetett volna jobb a vége, ráadásul egy újabb rendkívüli versenyzőt sikerült legyőzni a versenyen. Nagyszerű munkát végzett a csapat, így az ünneplés sem maradhatott el.

Köszönet mindenkinek, aki segített nekem megszerezni a szezon második győzelmét, és köszönet minden rajongónak a támogatásáért!

Még további 7 futam van hátra, ami reméljük nem csak izgalmakban bővelkedik majd, de további sikereket is tartogat a Suzuki versenyzőinek! Szurkoljunk továbbra is együtt a Team Suzuki Ecstar csapatának!