Premieren az új Suzuki, az SV650X ABS

A Tokyo Motor Show egyik szenzációjaként állította ki a Suzuki új retró modelljét a SV650X-et, nem sokkal később pedig Milánóban, az európai piac is testközelből csodálhatta meg a modern kori café racer-ek újabb ikonját. A koncepció életre keltése nem meglepő, hiszen a Suzuki már korábban megszellőztette, miszerint igyekszik kiszolgálni a retró irányzat kedvelőinek táborát, az SV alapjaira épített motorral.

A Suzuki SV650X névre keresztelt modellt, amelyet a Tokyo Motor Show-n mutattak meg élőben először a nagyközönségnek, a jelenlegi csúcstechnológiás megoldásokat ötvözi a hagyományos stílussal - vagyis a fejlett technikával szerelt motor a modern retró stílust képviseli.

Az SV650X a korábban bemutatott SV650 ABS alapjaira épült, de annak továbbfejlesztett, módosított változata. Az új modell a sportos vezetés jegyében csutkakormánnyal lett felszerelve, valamint további két LED lámpát kapott a fényszóró mellé, felettük pedig egy sportos retró fejidom található. Feltűnő újítás, hogy stílusos, új varrott bőrülésekkel szerelték fel a Suzuki SV650X modellt, de a jól bevált SV felfüggesztéseit nem módosították, maradt a motor karakteréhez illő első villa és a Monoshock hátsó felfüggesztés.

A Suzuki az alap modell jól bevált erőforrását használta fel, vagyis az új, 645 köbcentis V-twin motorblokkal szerelt gépek minden igényt kielégítenek, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. A négyütemű, V2-es vízhűtéses erőforrások 75 lóerősek 8500-as fordulatszámon és 64 Nm-es teljesítményt tudnak leadni 8100-es fordulatnál.

A Suzuki az SV650X modelljének piaci megjelenésével ismét egy újabb kategóriát állít fel modellpalettáján és kész betölteni vezető szerepét a modern kori café racer-ek ikonjaként.