MotoGP 2020 versenyszezon

Ahogy a világ, vagy legalábbis Európa kezd lassan visszatérni a normális kerékvágásba a pandémia által keltett nehéz helyzetből, úgy a motorsport versenyek is elindulni látszanak. Az elmúlt hetekben a Dorna is közzétette a 2020-as MotoGP hivatalos versenynaptárát, amelyben ugyan vannak még helyszínek amelyek időpontja továbbra is kérdésesek, azonban az biztosnak látszik, hogy július 19-e lesz a nyitó futam Jerez-ben.

Jó hír, hogy a versenyek megkezdődhetnek végre, az azonban szinte biztosra vehető, hogy a legtöbb futamot nézők nélkül, vagyis zárt kapuk mögött rendezik meg. Nincsen egységes állásfoglalás az ügyben, de bizakodásra adhat okot, hogy a szeptembert követő futamokon már a nézők is visszatérhetnek a lelátókra.

A koronavírus járvány okozta közel 4 hónapos kényszerszünet alatt a Team Suzuki ECSTAR csapata sem tétlenkedett és mindkét versenyzőjükkel további két éves megállapodást kötöttek. A 2020-as csonka szezon után 2021-ben és 2022-ben is a Team Suzuki ECSTAR színeiben fog rajthoz állni Alex Rins és Joan Mir.

Rins interjú:

„A kívánságom az volt, hogy folytassam a közös munkát a Suzukival és ez végül így is lett. Mindig is hittem a csapatban, így könnyű volt megkötni a megállapodást és hiszem, hogy a közös munkával lehetőség nyílik az újabb győzelmekre. Ez a legtökéletesebb hely számomra, hogy a kemény munka eredményeként, komoly eredményeket érjünk el.”

Mir interjú:

„Nagyon örülök, hogy újabb két évre aláírhattam a Suzukihoz. A hosszabbítás a legjobb dolog, ami történhetett, hiszen egy újabb álmom vált valóra! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a Suzuki-nál bizalmat szavazott nekem. Örülök, hogy folytathatom a munkát, mert most több időm volt tanulni és így több lehetőségem lesz bizonyítani a pályán. A két év gyorsan elrepülhet, de kész vagyok magasabb szintre jutni, és minden nap azon dolgozunk majd, hogy ez megtörténjen. Nagyon elégedett vagyok, mert egy igazán klassz csapat része lehetek.”