Idén lehet utoljára EURO3-as motort venni

Az EURO3 - EURO4 átállás kapcsán a károsanyag-kibocsátás csökkentésére fordított fejlesztésben nincs megállás. 2017-ben a készlet erejéig azonban még elérhetőek a sokak által kedvelt EURO3-as modellek.

Az új előírások a korábbinál jóval szigorúbb értékek betartását írja elő a szénhidrogének, szén-monoxid, nitrogén-oxidok (NOx) és szálló por/részecske koncentráció (PM) szempontjából. Az EURO4 már specifikusan előírja a fedélzeti diagnosztikai eszközök gyári beépítését. A szigorított szabályozás szerint, a szén- dioxid kibocsátás mértékének részletes jelentése/publikálása, az új járművek engedélyezési folyamata során már kötelező elem.

Az európai szabályozás értelmében 2017. január 1-jét követően csak EURO4 vagy magasabb környezetvédelmi besorolással rendelkező új motort vásárolhatunk, de a Suzuki külön engedélyezett EURO3-as motorral szerelt új motorkerékpárok ez év végéig (2017. december 31-ig), illetve a készlet erejéig még elérhetőek, lásd az alábbi felsorolást:

Az európai rendelkezések, szabályozzák a gyártás és forgalomba hozatal feltételeit is. Az EURO4-re vonatkozó rendelet nem csak környezetvédelmi, de alapvető járműbiztonsági követelményeket is tartalmaz, így előírja például a blokkolásgátló használatát, de kitér a diagnosztikai rendszerek alkalmazására is. A motoroknak az EURO3-tól jóval szigorúbb határértéket szabtak a kipufogógáz kibocsájtás tekintetében. A fejlesztések eredménye, hogy egyre jobban adagolható üzemanyag befecskendezők kerülnek a motorokba, ennek köszönhetően tökéletesebb az égés, így a korszerű technológiáknak köszönhetően a motorok megfelelnek az új, EURO4-es károsanyag-kibocsátási előírásoknak. EURO4-es motorral szerelt kínálatunk:

Az EURO3 - EURO4 átállás mind a fejlesztésekben és a távoli jövőt illetően is meghatározó irányt mutat a motorkerékpár gyártók számára, 2020-ra tervezetten további szigorítások és fejlesztések mellett lehet majd motorkerékpárt gyártani és forgalomba helyezni.

Hamarosan már csak EURO4-es motorkerékpárok lesznek elérhetőek, de addig se maradj le a lehetőségről és érdeklődj még ma kedvencedről a márkakereskedésekben!

Motor Márkakereskedés és Szerviz

Robogó / Kismotor Márkakereskedés és Szerviz