激
GEKI: A KETTÉVÁLÓ TENGER

Az erő, amely a természet és a tenger hatalmával vetekszik
Magában rejt mindent, ami a Suzuki lényege és öröksége
A hajózásban megvalósuló innovációs szenvedély
és magának az elkötelezettségnek a jelképe

AZ ÚJ SUZUKI DF325A

BEVEZETŐ

ERŐ ÉS SZENVEDÉLY

Büszkén mutatjuk be az ÚJ DF325A hajómotort, amelyben tökéletes összhangban van a teljesítmény és a tolóerő, valamint a kiváló üzemanyag-hatékonyság és megbízhatóság – és mindez könnyed, stílusos vonalvezetéssel párosul. A modellt nagyobb hajótesthez, mindennapos használatra fejlesztettük. Az új, piacvezető hajómotort mérnökeink 91-es oktánszámú benzinre tervezték, és ebben az üzemanyag- kategóriában ez a világon az első négyütemű hajómotor, amelynek a teljesítménye meghaladja a 300 lóerőt. A csúcstechnológiás, innovatív DF325A robusztus, mégis könnyen használható, sokoldalú modell, amely bármilyen feladatra ideális párosítás nagyobb méretű hajótestekhez. Legyen szó akár munkáról, akár kedvtelési célú hajózásról, az új hajómotor bárhol a világon a legjobb választás.

We are proud to introduce our NEW DF325A – an outboard that perfectly balances awesome power and thrust, with outstanding fuel-efficiency and trusted reliability all within a lightweight and stylish design.Built with the every-day use of larger boats in mind, this market-leading new outboard has been engineered to run on 91 RON fuel and, as a world-first, is the first four stroke outboard over 300 horsepower to do so.The high-tech and innovative DF325A has been designed to be robust, easy to use and versatile, making it the ideal outboard for large boats whatever the task.Whether you are using your boat for work or play, wherever you are in the world, this new outboard is the ultimate choice.

FOTÓ GALÉRIA

TERMÉK JELLEMZŐK

JELLEMZŐ.0191 RON FUEL

A tervezők egy kisméretű, könnyű hajómotort képzeltek el, amely a szükséges nagy teljesítményt olyan működési hatékonyság mellett is képes biztosítani, amilyet turbófeltöltő vagy kompresszor használatával képtelenség lenne elérni. További célkitűzés volt még az is, hogy a DF325A alacsony, 91-es oktánszámú üzemanyaggal működjön, ami a Suzuki legendás megbízhatóságával párosítva a világ bármely pontján ideális választássá teszi a modellt.

MEGSZÓLAL A FEJLESZTŐMÉRNÖK

Katsuhiro FUKUDA
Katsuhiro FUKUDAVezető mérnök

A korszerű, nagy teljesítményű csúcsmodellek mind magas oktánszámú üzemanyaggal működnek. Tudomásunk szerint nem létezik ma olyan 300 LE fölötti teljesítményű hajómotor, amely képes a világ sok részén könnyen elérhető, 91-es benzinről működni. Az a helyzet, hogy Földünkön ma nem mindenki jut hozzá magas oktánszámú üzemanyaghoz. Számunkra azonban fontos volt, hogy minden Suzuki-rajongó élvezhesse legújabb technológiai megoldásainkat, bárhol is él a világon. Azt akartuk, hogy kipróbálhassák a motort – ugyanazzal az üzemanyaggal, mint a DF2.5-öt. Így született meg a DF325A. A DF325A modellbe a legmodernebb hajómotor-technológiát építettük. Nem kétséges, hogy ezek közt is a leginkább a dupla hajócsavaros megoldás nyújtja a legjobb hajózási élményt. A motor dinamikus gyorsulást biztosít, és azonnal, finoman reagál. A DF325A-nak megvan az a képessége, hogy tartja a vezető által elképzelt menetívet, mintha csak sínen futna. A hajómotor ugyancsak ragyogó lassulásra képes, mivel ezt a Suzuki újabb innovációjának köszönhetően egyszerre 6 hajócsavarlapát biztosítja. A Suzuki hajómotorjai felhasználóink igényeinek megfelelően folyamatos továbbfejlesztésen és technológiai tökéletesítésen mennek át, és ebben a pillanatban is folyamatosan fejlesztjük őket. Ismerje meg a Suzuki legújabb csúcsmodelljét, amely igazán rászolgált a NYERŐ négyütemű hajómotor elnevezésre.

TECHNOLÓGIÁK

SUZUKI DUAL PROP SYSTEM

SUZUKI DUPLA HAJÓCSAVAROS RENDSZER

A Suzuki dupla hajócsavaros rendszer a 325 lóerős motorteljesítményt hatékony víz alatti hajtássá alakítja.
További előny, hogy az ellentétes forgásirányú hajócsavarok kivételes menetstabilitást biztosítanak.

SUZUKI DUAL LOUVER SYSTEM

SUZUKI KETTŐS BESZÍVÓRÁCS

A DF325A hajómotor légbeszívórendszere kettős beszívórácsot használ, amely a beszívott légáramból kivonja a vizet.
A kettős beszívórács kivonja a beszívott levegőből a vizet. A közvetlen légbeszívás és a kettős beszívórács együtt növeli a motor leadott teljesítményét.

DUAL INJECTOR

DUPLA BEFECSKENDEZŐ

A dupla befecskendező a megfelelő mennyiségű üzemanyagot a megfelelő időben juttatja a hengerbe.
A dupla befecskendező növeli a motor teljesítményét és javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

OFFSET DRIVESHAFT

ELTOLT HAJTÓTENGELY

Az eltolt hajtótengely a hajómotor súlypontjának előremozdításával lehetővé teszi, hogy kisebb motort tervezzünk, miközben javul a motor tömegeloszlása, a leadott teljesítmény és az egyensúly, valamint csökken a rezgés.

2-STAGE GEAR REDUCTION

KÉTFOKOZATÚ TENGELYKAPCSOLÓ-RENDSZER

A DF325A hajómotor kétfokozatú tengelykapcsoló-rendszert kapott, amellyel nagy végáttétel érhető el. Ez a megoldás nagy nyomatékot ad a hirtelen gyorsításhoz, valamint a nagyszerű végsebességhez.

DIRECT AIR INTAKE

KÖZVETLEN LÉGBESZÍVÁS

A motor burkolatának kialakítása miatt a közvetlen légbeszívás egyenletesebb, hidegebb légáramot biztosít, emiatt a motor hatékonyabban működik.

LEAN BURN

LEAN BURN

Az üzemanyag-hatékonyság fontos, bármilyen célú hajózásról beszélünk is. A Lean Burn üzemanyagkeverék-képzési és égésszabályozási technológia az üzemi feltételek alapján előrejelzi az üzemanyag-szükségletet, majd optimális levegő-üzemanyag keveréket juttat a motorba. A rendszer úgy lett megtervezve, hogy alacsony fordulatszámon és utazósebességen egyaránt üzemanyagot takarítson meg.

SUZUKI PRECISION CONTROL(ELECTRONIC THROTTLE AND SHIFT SYSTEM)

SUZUKI PRECÍZIÓS VEZÉRLÉS(ELEKTRONIKUS FOJTÓSZELEP- ÉS FOKOZATVÁLTÁS-VEZÉRLŐ RENDSZER)

Kifinomult, vezeték nélküli fokozatváltó rendszerünkkel sikerült kiküszöbölni a mechanikus vezérlőkábelekkel járó súrlódást és ellenállást. Ez egyenletes, precíz vezérlést, és éles, azonnali fokozatváltást tesz lehetővé, különösen alacsony fordulatszámnál, illetve manőverezés közben. A rendszer egy-, két- vagy hárommotoros, illetve kétszintű kivitelre is kialakítható. A Lean Burn üzemanyagkeverék-képzési és égésszabályozási technológiával együtt a működési tartomány széles spektrumán javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

VARIABLE VALVE TIMING SYSTEM(VVT)

ÁLLÍTHATÓ SZELEPVEZÉRLŐ RENDSZER(VVT)

Az állítható szelepvezérlő rendszer a vezérműtengelyen keresztül módosítja a beszívási időket, ezáltal optimalizált működést ér el az alacsony és közepes fordulatszám-tartományban. A megoldás a hajómotor teljes működési tartományában maximális leadott teljesítményt tesz lehetővé, alacsony és közepes fordulatszámon pedig nagyobb nyomatékot biztosít az erőteljesebb gyorsulás érdekében. Maga a folyamat teljesen automatikus; önnek csak azzal kell törődnie, hogy élvezze az erőt és a teljesítményt.

SELF-ADJUSTING TIMING CHAIN

ÖNFESZÍTŐ VEZÉRMŰLÁNC

A vezérműlánc olajfürdőben fut, ezért nem igényel olajozást, az automatikus hidraulikus láncfeszítő pedig mindig gondoskodik a megfelelő feszességről. Egyszerű, hatékony, és nem igényel karbantartást.

DUAL WATER INLET

KETTŐS VÍZBELÉPŐ NYÍLÁS

A motor hűtését az alsó egység alján elhelyezett vízbelépő nyílásokon beáramló víz biztosítja. A lent elhelyezett kettős beömlőnyíláson több víz áramlik a motorba, ezáltal nő a hűtés hatásfoka. Az elülső vízbeömlőnyílás a hajtóműház belépőélén található, így több víz áramlik be, különösen nagy sebesség esetén. A második beömlőnyílás szintén alacsonyabban helyezkedik el, ami lehetővé teszi a DF350A sekélyvízi használatát.

OIL FILTER

OLAJSZŰRŐ

Az olajszűrő jól hozzáférhető, könnyen cserélhető.

MŰSZAKI ADATOK

MODELL DF325A
AJÁNLOTT HAJTÓMŰHÁZ-MAGASSÁG (mm)
  • X : 635 (25)
  • XX : 762 (30)
INDÍTÓRENDSZER Elektromos
TÖMEG (kg) *1
  • X : 330
  • XX : 339
MOTOR TÍPUSA 24-szelepes DOHC 55°-os v6-os
VEZÉRMŰ HAJTÁSA Állítható szelepvezérlésű, lánc
ÜZEMANYAG-ELLÁTÓ RENDSZER Elektronikus üzemanyag-befecskendezés
HENGEREK SZÁMA 6
HENGERŰRTARTALOM (㎤) 4,390
FURAT X LÖKET mm (in.) 98 (3.74) x 97 (3.82)
MAX. TELJESÍTMÉNY (kW, LE) 239.0 (325)
KORMÁNYZÁS Távvezérlés
ÜZEMI FORDULATSZÁM-TARTOMÁNY 5,300 - 6,300
OLAJSZÜKSÉGLET (liter) 8.0
GYÚJTÁSRENDSZER Tranzisztoros
GENERÁTOR 12V 54A
MOTORÁLLVÁNYZAT Emelőbakos
DÖNTÉS MÓDJA Szervomotoros (power trim)
ÁTTÉTEL 2.29:1
VÁLTÓFOKOZATOK F-N-R (előre-üres-hátra), elektronikus vezérlésű
KIPUFOGÓ Hajócsavaron keresztüli kipufogó
HAJÓCSAVARTÍPUS (lapátszög) *2 Mindegyik hajócsavar három lapátú ELSŐ: 3×15 1/2×19,5-31,5
HÁTSÓ: 3×15 1/2×19,5-31,5
*1: Száraz tömeg: akkumulátorkábellel együtt, hajócsavar és motorolaj nélkül.
*2: Kérjük, a hajócsavarokkal kapcsolatban keresse a hivatalos Suzuki Márkakereskedőinket.