Bemutatkozás


Swift Sport – a Suzuki fenegyereke

A 2010-től gyártott, alapvetően az új Swift modellen alapuló sport változat hossza az optikai tuningnak köszönhetően négy centit nőtt. Sportosabb lökhárítókat és egy küszöbtoldatot is kapott, a szembeötlően nagy hűtőrács és a 17 colos kerekek pedig még vagányabbá teszik az autó megjelenését.


A felszín alatt pontosan azt találjuk, amire a külsejéből következtethetünk: kiemelkedő teljesítményt. Az 1,6-os, 136 lóerős motornak a 160 Nm-es nyomatékával egy mindössze 1045 kilós kocsit kell mozgatnia, így nem csoda, hogy csak úgy repül a gép. A Suzuki évek óta következetes törekvéseinek megfelelően az erősebb motor kevesebbet fogyaszt, és károsanyag-kibocsátásban is jó 10%-kal kedvezőbb értékeket mutat, mint az eredeti erőforrás. A hatékonyságot az egyedi tervezésű hatsebességes kézi váltó is növeli.

A megnövelt oldaltartású, exkluzív kárpitozású első sportüléseknek, a multifunkciós sportkormánynak és az öt mérőórát tartalmazó, piros gombokkal felszerelt műszerfalnak köszönhetően a sportos hangulat az autó belső terében is visszaköszön.

Mindehhez kiemelkedően hatékony biztonsági rendszer is társul. A sport változat alapjául szolgáló Swift az Euro NCAP teszten kiérdemelte a maximális öt csillagot. A Swift Sportban az eredeti szériához hasonlóan minden megvan, amit ma biztonság terén elvárhatunk egy autótól: nagy szakítószilárdságú acél karosszéria, energiaelnyelő anyagok, hét légzsák, ABS és ESP.

2013 nyarától a háromajtós változat mellett ötajtós kivitelben is elérhetővé vált a modell. Újdonság a 60:40 arányban osztható hátsó ülés, emellett gyerekzárral is ellátták a hátsó ajtókat. Az ESP és a tempomat mellett az alapfelszereltség része a kulcs nélküli motorindító rendszer, az USB-csatlakozó, az automata klíma, az ülésfűtés és a bluetoothos telefonkihangosító.


Ami pedig a vezetési élményt illeti, a nagy teljesítményű csúcsmodell biztos, hogy sokak szívét megdobogtatja majd.