A 18 éves Kovács Bálint az IDM Suzuki Cup 2019-es szezonjának bajnoka!

Kovács Bálint 3 pontos hátrányból fordította meg Hockenheimben a német bajnokság Suzuki Cup sorozatának összetett pontversenyét.

A H-Moto Team versenyzője mindvégig remekül teljesített az idény alatt, így több futamgyőzelemmel a háta mögött nem is lehetett más a célja, mint megszerezi első felnőtt nemzetközi bajnoki címét a GSX-R1000R nyergében. Az erős nemzetközi mezőnyben persze szoros verseny alakult ki a véghajrában, így a Hockenheimben megrendezésre került idényzáró hétvégén dőlt el a bajnokság sorsa. A kategória összetett pontversenyében három pontos hátránnyal vágott neki a futamnak, ezért alapos fizikális és mentális felkészülés előzte meg a versenyhétvégét.

Bálint a szombati versenyen az első kockáról rajtolhatott, végül másodikként intették le, a vasárnapi futamon viszont magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, ezzel megszerezve a bajnoki címet. Nagyon erős nemzetközi mezőnyben ért fel a csúcsra a 18 éves motoros, ráadásul elképesztő teljesítményt nyújtva egész évben. Valamennyi versenyhelyszínen megszerezte a pole pozíciót, hat futamon nem talált legyőzőre, összesen kilencszer állhatott a dobogón, míg egyszer 10. lett, így 208 ponttal lett bajnok az ezer köbcentis motorokat felvonultató 19 fős nemzetközi mezőnyben.

Kovács Bálint nyilatkozata a versenyt követően:

„Egy kicsit aggasztóan indult a hétvége, hisz amellett, hogy esett az eső, még motorhibával is küzdöttünk egész pénteken, de ennek ellenére egész jó ritmusban tudtam motorozni. Szombat reggelre meglett a hiba a Suzukin, így a délelőtti időmérőre már versenyképes motorral gurultam ki. A beállításokkal gyorsan kellett haladni, ugyanis ez volt az egyetlen száraz edzés a verseny előtt. Magabiztos előnnyel szereztem meg a pole-t, így hatból hatodszor várhattam az élről a mindent eldöntő versenyeket. Az első futamon az első körös csatározás után, úgy ítéltem meg, hogy a pontok a fontosak, és mivel a riválisom mögöttem volt, megelégedtem azzal, hogy őt magam mögött tartva a második helyen érjek célba. Így vasárnap már egypontos előnnyel vártam a rajtot. A második futamon minden rend szerint haladt, és konstans időket motorozva rajt-cél győzelmet arattam. Ezzel a 2019-es Suzuki GSX-R Cup bajnokának mondhatom magam, amelynek a tavalyi balszerencsésebb év után kifejezetten örülök. Szeretném megköszönni a csapatomnak és a támogatóimnak az egész éves segítséget, hisz nélkülük nem sikerülhetett volna megszereznem életem első nemzetközi bajnoki címét. Fantasztikus volt azt látni, mennyi magyar jött ki szurkolni nekem, remélem, a sikeremmel sikerült valamit visszaadnom nekik”

Mi is gratulálunk Kovács Bálint bajnoki címéhez és a csapat 2019-es szezonjának sikereihez, és öröm számunkra, hogy mindezt a szupersport kategóriájú GSX-R1000R nyergében vihették véghez.