ENDURANCE GYŐZELEM A LEGENDÁS BOL D’OR-ON

A franciarszági Paul Riccard versenypályán megrendezett 83. Bol d’Or 24 órás versenyen győzelemmel indította el a 2019-2020 endurance-világbajnoki szezont a Suzuki Endurance Racing Team.

Az esős rajtot követően Gregg Black rögtön az élre állt a Suzuki nyergében, majd az első 3 órában a 2-es rajtszámmal folyamatosan a dobogós helyeken tartotta pozícióját.

A szélsőséges időjárási viszonyok és a heves eső miatt a versenybíróság biztonsági okokból leintette a futamot, amit vasárnap reggel 6-kor indítottak csak újra.

A SERT 11 tervezett kiállással, egy kör előnnyel szelte át a célvonalat üldözőik előtt, a csapat pedig bezsebelte az extra pontokat is, amit a 8 és 16 óra utáni vezető pozíciókért adnak, így végül a versenyen maximálisan megszerezhető 60 ponttal gazdagodott a SERT. A GSX-R1000 pilótái Vincent Philippe, Etienne Masson és Gregg Black így összesen 313 kört teljesített a körönként 5,6 km hosszúságú dél franciaországi versenypályán.

A győzelemmel a Suzuki megszerezte 17-ik Bol d’Or elsősségét, Vincent Philippe pedig a kilencedik győzelmével gazdagodott, amivel abszolút rekord tartó a Bol d’Or győzelmek tekintetében.

A futam után a SERT versenyzői így nyilatkoztak:

Vincent Philippe: „Az utolsó etapra fokuszáltam és nagyon hálás vagyok Damiennek, hogy engedélyezte számomra a verseny befejezését. Szeretném megköszönni a SERT-nek a kemény munkát és nem felejthetem el korábbi csapatomat sem, akik nélkül nem lehetnék itt.”

Etienne Masson: „Nem volt könnyű visszamenni a pályára reggel, de a motor remek volt, így ismét gyorsak tudtunk lenni. Ez egy különleges verseny volt számomra, mivel ez volt az utolsó Bol d’Or Vincent-el. Nagyon sokat tapasztaltunk meg együtt és örülök, hogy győzelemmel fejezhettük be.”

Gregg Black: „Számomra ez egy érdekes verseny volt. A pálya és az időjárás igazán feladta a leckét, így a versenyigazgatóság valóban helyes döntést hozott a versenyzők biztonsága érdekében. A verseny során következetesek voltuk, a csapat nagyon jól működött, így szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzásegítettek a győzelemhez. Ez volt az első győzelmem 24 órás versenyen.”